2013. június 20. csütörtök

Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt.

Jak 1,19-24.

MOZGÁSBAN

Ez a szeretet pedig azt jelenti, hogy az ő parancsai szerint élünk. (2Jn 6)

Nem utazom túl gyakran repülővel, így ismeretlen volt számomra az "embereket mozgató" különös szerkezet a repülőtéren. Ahogy ráléptem az óriási személyszállító futószalagra, kényelmesen elengedtem magam, miközben az a repülőtér egyik végéből a másikba szállított. Azután egyszer csak, mindenféle figyelmeztetés nélkül, megállt a szalag. Mindenki méltatlankodni kezdett, míg valaki mögöttem meg nem szólalt: Induljanak már el! Valahogy ez az ötlet eszünkbe sem jutott. Ahogy az üzenet elérte a sor elejét, mindannyian elkezdtünk a régi jól bevált módszerrel lépkedni előre.
Néha az egyház is ilyen, mint ez a mozgó járda. Amikor átéljük a kegyelem által való megváltást, közösségre lelünk a hasonló gondolkodású emberek között. De sajnos nem mindig haladunk előre. Csak akkor tudunk együtt fejlődni és szolgálni a világban, amelyért Krisztus meghalt, ha a közösség minden egyes tagja használja ajándékait. Megváltónk minden keresztyén számára megfogalmazza a sürgető küldetést - "Indulj előre!"

Imádság: : Drága Urunk, indíts bennünket, hogy személyes felelősséget vállalva fejlődhessünk hiteles keresztyén néppé. Ámen.

Akadály vagyok-e Isten útján, vagy Krisztus útján járok?
Thomas Buice (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK RITKÁN UTAZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek