2013. június 22. szombat

Jézus mondja: "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik. Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában. Mert mondom nektek, ha a ti igazságotok messze felül nem múlja az írástudókét és farizeusokét, akkor semmiképpen sem mentek be a mennyek országába."

Mt 5,17-20.

A TÖRVÉNY BETARTÁSA

Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt..., hanem hogy betöltsem. (Mt 5,17)

Munkatársaim az egyetem idegen nyelvű tanszékén angolul kommunikálnak. Mégsem beszélik ugyanazt az angolt. Annyira sokat vitázunk a brit és az amerikai angolon, hogy sokszor azon csodálkozom, hogyan számíthat a kettő egy nyelvnek.
Egyik nap, ahelyett, hogy beszálltam volna a vitába, elkezdtem a Mt 5,17-en gondolkodni. A szakasz elég lényegre törő. A törvény szilárdan áll, de Jézus mégis azt mondta, hogy őt nem a törvény, hanem az emberek cselekedetei érdeklik.
A munkámban a szavak és kifejezések értelmezésein szoktunk gondban lenni. De ennél fontosabb a dokumentumok lényege, üzenete. Vallásos életünkben lekötnek minket a bibliai versekben található apró részletek és árnyalatnyi különbségek. Viszont fontosabb ennél az élet, amit meg kell élnünk.
Talán mikor Jézus a törvény betartásáról beszélt, az életünkre vonatkozó mélyebb jelentésekre utalt. A könyörületességről, békéről, és az egyetértésről szóló üzenetével és saját életével is mintát adott nekünk.
Legközelebb a kollégáim közötti vitánál igyekszem majd annak fontosságára rávezetni őket, amit leírunk. Lelki életemben pedig az apró részleteken való időzés helyett szeretnék úgy élni, ahogy azt Jézus tette.

Imádság: : Kérünk Istenünk, taníts meg Jézus példáját követni. Mutasd meg, mi az, ami igazán fontos. Ámen.

Mit jelent a Biblia az életem számára?
Christopher McKenna (Dél-Lanarkshire, Skócia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A BIBLIÁN VITATKOZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek