2013. június 30. vasárnap

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, arra az el nem múló, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra. Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy nyilvánvalóvá legyen az utolsó időben. Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre. Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.

1Pt 1,3-9.

NAPI VALÓSÁG

Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét. (1Pt 1,8-9)

Szeretem a rock koncerteket. Jó előre megveszem a jegyeket, és ahogy közeledik a nap, egyre fokozódik a várakozás. Ezek a rendezvények nagyszerű stressz-oldóként szolgálhatnak, mivel lehetőséget adnak, hogy egyes gátlásoktól megszabaduljunk. Néhány óráig hangosan énekelhetünk, táncolhatunk, és úgy általában jól érezzük magunkat a kedvenc zenénkkel. Az élő koncertek egyszeri események, és az embernek az az érzése, hogy ezeket a perceket nem lehet megismételni. Egyediek. A zene és maga a rendezvény hetekig megmarad emlékeinkben.
Vajon, ilyen emlékezetes számunkra a húsvét? Énekelünk-e hangosan, és az örömtől felszabadultak vagyunk-e, Istennek Krisztusban adott csodálatos ajándékáért? Meddig emlékezünk a húsvétra, ahogy haladnak előre a következő időszakok?
Minden vasárnap a feltámadás ünnepe lehet. Átélhetjük az istentiszteleten ugyanazt az örömet és hálát, hogy magunkkal vihessük a hétköznapokba. Örömünk a bizonysága a Krisztus által adott új életnek, melyet fel kell kínálnunk másoknak is. Így lehet a húsvét nemcsak egy emlék, hanem napi valóság.

Imádság: : Szerető Istenünk, köszönjük a Krisztus keresztáldozata és feltámadása által adott üdvösséget. Taníts, a húsvét valóságának örömével megélni minden napot. Ámen.

Örvendezzünk minden nap Krisztus feltámadásának!
Roland Rink (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A VASÁRNAPI ISTENTISZTELET SZOLGÁLÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek