2013. július 27. szombat

Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok. Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,7-11.

A VÉG KÖZEL

Mindennek a vége pedig már közel van. (1Pt 4,7)

Bizonyos időközönként valaki bejelenti nyilvánosan, hogy hamarosan vége lesz a világnak. Néhány prédikátor meg is mondja a pontos dátumot. Az emberek pedig különbözőféleképpen reagálnak az ilyen jóslatokra: a többség figyelmen kívül hagyja; mások gúnyolódnak rajta. Van, aki túléléshez szükséges dolgokat halmoz fel, vagy elosztogatja vagyonát, miközben az utolsó napot várja.
A mai olvasmányban, amely 2000 éve íródott, Péter azt mondja: "Mindennek a vége közel van." Az ő szemszögéből nézve Jézus Krisztusban soha nem vagyunk távol mindenek beteljesülésétől - a vég tehát mindig közel van. Ahogy erről az igeszakaszról elmélkedtem, arra voltam kíváncsi, hogy Péter mit javasol, hogyan éljünk itt és most. Hogyan tudunk legjobban készülni a világ végére?
Ahelyett, hogy nagy mennyiségű ételt halmoznánk fel, és túladnánk vagyontárgyainkon, Péter arra bíztat bennünket, hogy tiszta fejjel imádkozzunk; mélyen szeressünk másokat; teljes szívvel szolgáljunk Istentől kapott képességeinkkel. A legjobb készülődés a világ végére, hogy folytatjuk az imádkozást, szeretünk és szolgálunk "hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által" (1Pt 4,11).

Imádság: : Úr Jézus, örömmel várjuk visszajöveteledet. Amíg várunk rád, átadjuk magunkat az éber imádságnak és a szerető szolgálatnak. Ámen.

A vég közel - ezért hát imádkozz, szeress, szolgálj!
Marion Speicher Brown (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FÉLNEK A JÖVŐTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek