2014. április 1. kedd

Korán reggel, amikor elmentek a fügefa mellett, észrevették, hogy az gyökerestől kiszáradt. Péter visszaemlékezve így szólt hozzá: "Mester, nézd: a fügefa, amelyet megátkoztál, kiszáradt." Jézus így válaszolt nekik: "Higgyetek Istenben! Bizony, mondom néktek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magadat tengerbe! - és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik -, annak meg is adatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek. És amikor megálltok imádkozni, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket.

Mk 11,20-25.

NE FELEJTS EL KÉRNI

Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem. (Jn 14,14)

Gyermekkoromtól kezdve dadogással küszködöm. Általános iskolában gyűlöltem olvasni osztálytársaim előtt. Családtagjaim türelmetlenek voltak, a barátaim meg sokszor ugrattak, s kértek, hogy olyan szavakat mondjak, melyeket nem tudtam kiejteni. A beszédhibám tréfálkozás tárgya lett, én is megtanultam rajta nevetni. Egyik nap, bibliaolvasás közben megakadt a szemem a "kérni" szón. Ez az, gondoltam magamban. Jézus azt mondta, ha valamit kértek az én nevemben, megteszem.
Könyörögni kezdtem Istenhez, hogy szabadítson meg a dadogásomtól. Isten azzal válaszolt, hogy ráakadtam egy internetes oldalra, amely kimondottan dadogó embereknek készült. Azt írták, hogy a dadogásnak árt, ha beszéd előtt nem veszünk elég mély lélegzetet. Valóban? Hát ilyen egyszerű ez az egész? Elkezdtem odafigyelni a helyes légzésre mielőtt megszólaltam volna, és a dadogásom lassan kezdett megszűnni.
Mindenkinek van valamilyen személyes problémája, vagy szerencsétlen életkörülmények között él, amiken Isten segíteni akar. Mit tartogatunk magunkban, amit átadhatnánk Istennek? Bármi legyen is az, ha bízunk abban, amit Jézus Jn 14,14-ben ígért, naponta kérhetjük az ő segítségét. Aztán reménységgel várhatjuk Isten válaszát.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy imáinkban a kegyelem trónja elé járulhatunk. Ámen. (Zsid 4,16)

Isten jól tudja, min kell keresztül mennem, és kész segíteni.
Michael Slaughter (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A BESZÉDHIBÁS EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Április
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek