2014. április 2. szerda

Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje. Mert meg van írva: "Elvesztem a bölcsek bölcsességét, és az értelmesek értelmét elvetem." Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét? Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket. És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság, de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége. Mert az Isten "bolondsága" bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten "erőtlensége" erősebb az emberek erejénél.

1Kor 1,18-25.

A KERESZT ÜZENETE

Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje. (1Kor 1,18)

Szeretem a kereszteket. Egy láncon lógó kis keresztet állandóan a nyakamban hordok. Sok kereszt van az otthonomban, amelyeket missziós útjaimról és külföldi látogatások alkalmával hoztam haza. Emlékeztetnek, hogy merre is jártam, és eszembe juttatják az embereket, akik a kereszteket készítették.
De mindezen túl, arra is kíváncsi vagyok, milyen üzenetet közvetítünk, ha magunkon hordjuk, vagy otthonainkban kiaggatjuk a keresztet? Mint a rómaiak legfőbb kivégző eszköze a kereszt volt az, ahol Jézus és sok más ember is meghalt. De Jézus nem maradt a kereszten, hanem feltámadt a halálból. A keresztyének számára a kereszt nem a történet vége, hanem az a hely, ahol a menny és a föld egy hatalmas eseményben találkoztak, mely esemény megváltoztatta az egész világot.
Nagyböjt idején nagyon sok dicséretet és himnuszt énekelünk a keresztről. Húsvét alkalmával halleluját zengünk az üres keresztről, mely arra emlékeztet, hogy Jézus nem halott, hanem feltámadott. A kereszt üzenete ilyen egyszerű és ennyire összetett is egyben. Mivel Jézus még ma is él, így mi is reménykedhetünk a mennyei örökéletben.

Imádság: Mindenható Istenünk, Megváltónk, hálát adunk neked a keresztfa titkáért. Mivel Krisztus feltámadt, örömmel várjuk az örök életet veled. Halleluja! Ámen.

Mit látok, ha a keresztre nézek?
Regina Reeves (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Április
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek