2014. április 6. vasárnap

Meghagyom neked az Isten színe előtt, aki életet ad mindennek, és Krisztus Jézus színe előtt, aki Poncius Pilátus előtt bizonyságot tett azzal a szép hitvallással, hogy tartsd meg a parancsolatot szeplőtelenül, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenéséig. Ezt a maga idején megmutatja majd a boldog és egyetlen Hatalmasság, a királyok Királya és uraknak Ura. Övé egyedül a halhatatlanság, aki megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki sem látott, és nem is láthat: övé a tisztelet és az örökkévaló hatalom. Ámen.

1Tim 6,13-16.

BÖJT ÖTÖDIK VASÁRNAPJA

A boldog és egyetlen Hatalmasság, a királyok Királya és uraknak Ura. (1Tim 6,15)

Fehér virágba borult az oltár, ahogy az ifjúsági csoport nagy gonddal feldíszítette az öreg templom épületét a húsvéti istentiszteletre. A templom zsúfolásig megtelt, álltak az erkélyen és még kint is. Amikor az egész gyülekezet állva énekelte, hogy "Jöjj, koronázzuk őt, a győzedelmeset..." Olyan érzés volt, mintha az Úr Jézus koronázási ceremóniáján lennénk. Láttam már sok képet koronázásról, és hálás voltam, hogy most részt vehetek a királyok Királyának megkoronázásában. Jézus, a mi Urunk otthagyta az Atya királyságát, hogy emberré legyen, és feláldozza életért a mi megmentésünkért.
Útban hazafelé az istentiszteletről az ének még mindig a fülemben csengett, és azon tűnődtem, vajon én milyen koronát tettem Jézus fejére: az odaszánt élet királyi koronáját, vagy a bűnös élet töviskoronáját? Miközben együtt énekeltünk a gyülekezettel, újra átéltem, hogy megvizsgálhatjuk a szívünket, és beismerhetjük, hogy szükségünk van az Úrra. Megbánhatjuk bűneinket, és odaadhatjuk a szívünket annak, aki a vérét ontotta értünk, hogy megmentsen minket. Az alázatos, bűnbánó szív drága ékkő a mi Urunk, Jézus Krisztus koronáján.

Imádság: Drága Úr Jézus, királyok Királya, köszönjük neked a megváltás csodálatos ajándékát. Add, hogy megvizsgálva magunkat bűnbánó szívünket adjuk neked. Ámen.

Az odaszánt élet értékes dísz az Úr Jézus koronáján.
Leena Vijaykumar (Bangalore, India)

IMÁDKOZZUNK AZ INDIÁBAN ÉLŐ KERESZTYÉNEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Április
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek