2014. április 15. kedd

Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, az Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek! Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok. Mert mindezeket a világ pogányai kérdezgetik. A ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre. Inkább keressétek az ő országát, és ráadásul ezek is megadatnak nektek.

Lk 12,27-31.

TOVÁBBFEJLESZTŐ BIZALOM

Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik. (Ézs 26,3)

"Izgatottam várom, mit tervezett számomra Isten." Ezeket a szavakat egy olyan munkatársamtól hallottam, aki elveszítette állását a munkahelyi leépítés következtében. Teljesen bizonytalan volt, hogy hol fog ezek után dolgozni, mégis békessége és nyugalma volt. Isten gondoskodásában bízott.
Rövid idő múlva az ingerültségem és a leépítések miatti aggodalmam csillapodott, mert a munkatársam Istenbe vetett bizalma nagy hatással volt rám. Bizonyos volt abban, hogy Isten gondoskodik a családjáról, így ez a békesség töltötte be a korábban nyugtalan irodát.
Munkatársam példájából azóta is merítek, és az aggodalom helyét a hit veszi át életemben. Bízhatom Istenben, hogy most és a későbbiekben is gondoskodik rólam és családomról. Isten békét hoz az unalmas hétköznapokba és a legnyomasztóbb körülmények közé is.
Megtanultam ebből az esetből, hogy sem a nehéz gazdasági helyzet, sem a leépítés nem határozhatja meg az Istennel való kapcsolatot. Még a felkavaró helyzetek közepette is tökéletes békét hoz, ha Istenben bízunk.

Imádság: Drága Urunk, hadd tanuljunk meg teljesen bízni a te gondoskodásodban. Ámen.

Hogyan mutathatom ma be Isten békéjét a körülöttem élőknek?
Chad Elberson (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A MUNKÁT KERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Április
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek