2014. április 26. szombat

Benne lakik az istenség egész teljessége testileg, és benne jutottatok el ti is ehhez a teljességhez, mert ő a feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak. Benne vagytok körülmetélve is, de nem kézzel végzett körülmetéléssel, hanem a Krisztus szerinti körülmetéléssel, a bűn testének levetése által. A keresztségben vele együtt eltemettek benneteket, és vele együtt fel is támadtatok az Isten erejébe vetett hit által, aki feltámasztotta őt a halottak közül. És titeket is, akik halottak voltatok vétkeitekben és bűnös valótok körülmetéletlenségében, ővele együtt életre keltett megbocsátva nekünk minden vétkünket. Eltörölte a követelésével minket terhelő adóslevelet, amely minket vádolt, eltávolította azt az útból, odaszegezve a keresztfára. Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, nyilvánosan megszégyenítette őket, és Krisztusban diadalmaskodott rajtuk.

Kol 2,9-15.

TISZTÁRA TÖRÖLVE

Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek. (ApCsel 3,19)

Támadó szavak - gőgösek, ridegek és lehangolóak - voltak az épület falára firkálva. Aztán jött valaki egy doboz festékkel, és átfestette vele a szavakat. A fal szép tiszta, tetszetős lett.
Életem során Istent bántó szavak, viselkedési módok és állásfoglalások vésődtek lelkembe. Ezek gyakran eszembe jutottak, különösen, amikor elkezdtem keresni Istent. Hogyan tudna Isten, aki igazságos, elfogadni engem minden erkölcsi és lelki graffiti-vel szennyezett életemmel?
Aztán hallottam Jézus Krisztusról és a keresztről. Jézus látta kudarcaim és vétkeim lajstromát, és megfizetett értük. Nemcsak bűneimet bocsátotta meg, hanem szívemet is tisztára törölte. Krisztusba vetett hitem által, miszerint ő az Uram és Megváltóm, kaptam egy új kezdetet és egy új célt. A Kálvária a bűnök érvénytelenítésének jelképe. Az Úr előtt tiszták vagyunk.

Imádság: Köszönöm neked, drága Istenem, hogy életemet megtisztítottad Jézus kereszthalála által. Hadd legyen életem neked tetsző, igéd szerint való, a Szentlélek erejével támogatott. Ámen.

A kereszt azt hirdeti, hogy megtisztultunk.
Raymond N. Hawkins (Tasmánia, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM ISMERIK JÉZUS KRISZTUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Április
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek