2014. április 29. kedd

Ekkor így szólt Jézushoz valaki a sokaságból: "Mester, mondd meg a testvéremnek, hogy ossza meg velem az örökséget!" De ő így válaszolt: "Ember, ki tett engem bíróvá vagy osztóvá köztetek?" Azután ezt mondta nekik: "Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg." Aztán példázatot mondott nekik: "Egy gazdag embernek bő termést hozott a földje, ekkor így gondolkozott magában: Mit tegyek? Nincs hova betakarítanom a termésemet. Majd így szólt: Ezt teszem: lebontom a csűreimet, nagyobbakat építek, oda takarítom be minden gabonámat és javamat, és ezt mondom a lelkemnek: Én lelkem, sok javad van sok évre félretéve, pihenj, egyél, igyál, vigadozzál! Isten azonban azt mondta neki: Bolond, még ez éjjel elkérik tőled a lelkedet, kié lesz akkor mindaz, amit felhalmoztál? Így jár az, aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag."

Lk 12,13-21.

TERVEK

A gazdag így szólt: Ezt teszem: lebontom csűreimet, nagyobbakat építek, oda takarítom be minden gabonámat és javamat, és ezt mondom lelkemnek: Én lelkem, sok javad van sok évre félretéve, pihenj, egyél, igyál, vigadozzál! (Lk 12,18-19)

Mindannyian készítünk terveket. Megtervezzük a szabadságunkat, a helyet, ahol lakni fogunk, a munkahelyünket, terveket készítünk gyermekeink számára, a nyugdíjas éveinkre. Az élet azonban bizonytalan. Valójában még azt sem tudjuk, hogy holnap mi fog történni. A kirándulásokat törölni kell a rossz időjárás miatt, a szabadságot betegség miatt el kell halasztani. Csak terveket tudunk szőni a gyermekeinkről, ők pedig majd maguk választanak. A jövő bizonytalansága ellen megpróbáljuk körbebástyázni magunkat. Egészségbiztosítást, autókat és házakat vásárolunk. Tervezünk és spórolunk a nyugdíjas éveinkre.
Jézus elmond egy történetet egy gazdaemberről, aki szintén tervezett. Csűröket épített a gabonája számára, és tervezte, hogyan fogja élvezni a könnyű életet. De nem érte meg, hogy élvezhesse munkája gyümölcsét. Jézus levonja a következtetést: "Így jár az, aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag" (Lk 12,21). A hívő ember többet lát az életben, minthogy csak biztosítsa magát a csapások ellen. Úgy tervezi, hogy olyan dolgokban legyen gazdag, melyek számítanak Isten szemében, semhogy az anyagiakban.

Imádság: Drága Istenünk, segíts úgy tervezni életünket, hogy bizodalmunk benned legyen és ne a földi javakban. Ámen.

Hogyan tervezzük meg ma a holnapot Istennel?
Anne Rasmussen (Somerset, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A PÉNZÜGYI TERVEKET KÉSZÍTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Április
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek