2014. augusztus 6. szerda

Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak. Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek.
Mert aki szeretne örülni az életnek, és jó napokat látni, óvja nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot;
forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót, keresse és kövesse a békességet;
mert az Úr szeme az igazakon van, és füle az ő könyörgésükre figyel, az Úr arca pedig a gonoszt cselekvők ellen fordul.
De ki az, aki bántalmaz titeket, ha buzgón igyekeztek a jóra?

1Pt 3,8-13.

SZERETNI AZ ARRA NEM MÉLTÓT

Jézus mondja: Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,35)

Néhány évvel ezelőtt ittas vezetésért hét hónapra ítéltek. Börtönbüntetésem első két hetében zsarolás áldozata lettem, és kétszer próbáltak megkéselni. És ez csak a kezdet volt. Rendszeresen szemtanúja voltam, hogyan bántják az erősebbek a gyengéket: erőszakkal elvették ételüket, eléjük álltak a sorban, a leghidegebb éjszakákon ellopták takaróikat. 6 négyzetméteres cellámba rejtőzve kívántam, bárcsak tűnnének a pokolba.
Amikor elkezdtem a Bibliát olvasni, amit az egyik őrtől kaptam, mindez megváltozott. Bizonyos igeszakaszok - arról, hogy szeressük egymást, és úgy bánjunk másokkal, ahogy mi is szeretnénk, - úgy világítottak cellámban, mint a neonlámpa fénye. Napi 12 órát olvastam a Bibliát, imádkoztam, és kértem Istent, mutassa meg, hogy jutottam idáig. Ezalatt Isten átformálta a szívemet, képessé tett arra, hogy szeressem azokat is, akik nem szeretetreméltók. Már képes voltam imádkozni az ellenségeimért, még ételt is vettem azoknak, akik ellenem voltak.
Amerre járunk, mindenütt feltétel nélkül kell szeretnünk. Az Isten által ránk bízott feladat gyakran olyan érzés, mint egy ránk tekeredett horgony. De ha engedjük, hogy Isten szeressen másokat rajtunk keresztül, eközben Isten átformál minket.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy úgy tudjunk szeretni másokat, ahogyan te szereted őket. Ámen.

Ha feltétel nélkül szeretünk, mi is áldást nyerünk.
Avon White (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A RABOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek