2014. augusztus 11. hétfő

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

GYÓGYÍTÓ IMÁDSÁGOK

És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt... (Jak 5,15)

Éveken át a szív- és mellkas-sebészeten dolgoztam nővérként, előkészítettem a pácienseket a by-pass műtétre. 24 órával a műtét után a betegek visszakerültek az emeletünkre, dréncsövekkel, vezetékekkel ellátva, és gyakran nagyon rosszul érezték magukat. Véletlenszerűen kerültek hozzám a betegek az előző műszakban dolgozó nővér beosztása alapján, így sosem tudhattam pontosan, kik lesznek a pácienseim, amíg meg nem kaptam a listám. Így kialakítottam magamnak egy szigorú szokást: minden egyes betegemért imádkoztam, amíg megtettem napi 30 perces utamat a kórházba. Ha nem is tudtam, kikről van szó, nagy megnyugvással töltött el, hogy Isten pontosan tudja.
A by-pass műtéttől félnek a betegek: tudják, hogy ideiglenesen megállítják szívüket, amíg egy emberi kéz rendbe hozza azt. Látva félelmüket, megkérdem tőlük, szeretnék-e, hogy imádkozzam értük. Soha, senki nem utasította el. Nem ismertem betegeim lelki beállítottságát, de határozottan tapasztaltam, hogy általános emberi igény van Isten vigasztalására és gyógyító erejére. Annak tudata, hogy imádkozom értük, szemmel láthatóan megnyugtatta őket. A Zsolt 29,11 ezt mondja: "Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel."

Imádság: Drága Atyánk, segíts, hogy mindig érzékenyek legyünk mások félelmei és szükségletei iránt, és igéddel erőt adjunk nekik! Ámen.

Az imádság által Isten vigaszt és gyógyulást nyújt nekünk.
Debbi Whitezell (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰTÉT ELŐTT ÁLLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek