2014. augusztus 15. péntek

"Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik. Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek." Példázatot is mondott nekik: "A vak vezetheti-e a világtalant? Nem esnek-e mind a ketten verembe? A tanítvány nem feljebb való mesterénél; aki pedig teljesen felkészült, az lesz olyan, mint a mestere. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a saját szemedben pedig nem veszed észre a gerendát? Hogyan mondhatod atyádfiának: Atyámfia, hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a saját szemedben nem látod a gerendát? Képmutató, előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, és akkor jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd a szálkát atyádfia szeméből."

Lk 6,37-42.

ÁRADÓ KEGYELEM

Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek. (Lk 6,38)

A mellettünk lévő városban egy hatalmas szökőkút áll egy forgalmas utca sarkán. Lépcsőfokok veszik körül, amin kicsit megpihenhetnek a napsütésben a járókelők, és élvezhetik a levegőben táncoló vízből felszálló párát. A víz előreszökik, visszacsobban a medencébe, aztán visszaszivárog egy sekélyebb részre, ahol elfolyik, és újra felhasználható lesz. Az emberek minden nap összesereglenek előtte, és élvezik a friss vízforrás egyszerű szépségét.
Egy nap a szökőkút mellett autóztam, és hálát adtam az életemért. Isten nagylelkűen ad nekem, eláraszt szeretettel, irgalommal. Teljesen Isten kegyelmétől függök, mégis sokszor nehéznek találom, hogy irgalmas legyek másokhoz.
A csobogó víz arra emlékeztet, hogy folyamatosan késznek kell lennem megbocsátani, ahogy a szökőkút vize is folyton árad, felfrissülést kínálva. Isten elárasztja életemet áldásaival és szeretetével, amit nem érdemlek meg. Kegyelme arra ösztönöz, hogy ez rajtam keresztül másokhoz is elérjen.

Imádság: Atyánk, sokszor nehezen bocsátunk meg és elítélünk másokat. Nyisd meg a szívünket, hogy áradjon benne a te határtalan szereteted és nagylelkűséged. Ámen.

Isten kegyelmét kínálja nekünk, többet, mint amit megoszthatunk.
Alicia Yost (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HÁLÁSAK LEGYÜNK ISTEN BŐSÉGES KEGYELMÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek