2014. augusztus 22. péntek

Azután így szólt hozzájuk Jézus: "Ki az közületek, akinek van egy barátja, és elmegy hozzá éjfélkor, és ezt mondja neki: Barátom, adj nekem kölcsön három kenyeret, mert útról érkezett egy barátom, és nincs mit elébe tegyek; - és az így válaszolna belülről: Ne zaklass engem, az ajtó már be van zárva, és velem együtt gyermekeim is ágyban vannak; nem kelhetek fel, hogy adjak neked! Mondom nektek, ha nem is kelne fel, és nem is adna neki azért, mert barátja, tolakodása miatt fel fog kelni, és megadja neki, amire szüksége van." "Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik."

Lk 11,5-10.

AZOK A BOSSZANTÓ KUTYÁK

Kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. (Lk 11,9)

A szomszédok kutyái újra kezdték. Mindenki tudta, mikor nincsenek otthon a szomszédok, mert a kutyák folyamatosan ugattak - egész nap, nap-nap után. Az a próbálkozásom, hogy a kerítés felett rendre utasítsam őket, csak felingerelte őket. Láthatóan úgy vélték, mintha fennállva tapsoltam volna "előadásuk" miatt, - és mint jó előadók, szívességből még magasabb és szenvedélyesebb hangerőre kapcsoltak.
Habár ugatásuk idegesített, nagy nehezen el kellett ismernem, hogy bizonyos módon jó példát adtak a Krisztussal való kapcsolatomban. A mai olvasmányban Jézus arra bátorít minket, hogy kitartóan keressük a vele való mélyebb kapcsolatot. Arra hív, hogy kérjünk, keressünk és zörgessünk. Más szavakkal, arra hív, hogy egész napon át maradjunk vele kapcsolatban - és azután tegyük ezt a következő és az azt követő napon is. Jézus bizonyossá tesz minket, hogy azok, akik kérnek, keresnek és zörgetnek, megerősödnek a vele való kapcsolatban.
Van egy jó dolog a folyamatosan ugató kutyákban - arra emlékeztetnek, hogy szüntelenül növekedjek a Jézus iránti szeretetben és tiszteletben.

Imádság: Urunk, segíts nekünk kitartóan törekednünk a veled való egyre mélyebb kapcsolatra. Ámen.

Ez egy új nap, és Jézusból szeretnék többet ezen a napon.
John Bagdanov (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY NÖVEKEDJEN JÉZUS IRÁNTI SZERETETÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek