2014. augusztus 23. szombat

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,25-34.

NÖVEKEDÉS

De áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, akinek az Úr a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit. (Jer 17,7-8)

Huszonöt évvel ezelőtt egy otthonba kerültem, távol a családtól és barátoktól. Alkoholfüggőségben szenvedtem és skizofréniát diagnosztizáltak nálam. Nagyon nagy szükségem volt mentálhigiénés szakemberek segítségére.
Édesanyám minden évben elvisz, hogy meglátogassuk a rokonainkat. Azokon az alkalmakon mindig csodálattal szemlélek egy szép festményt nagynéném otthonában. Színes virágok számtalan fajtája pompázik rajta. A festmény hatására másképp látom az életemet. Arra ösztönöz, hogy növekedjek és fejlődjek ott, ahová Isten helyez, mint azok a virágok is. Jézus emlékeztet, hogy a rétek vadliliomai sem aggódnak az életük küldetése felől, hanem pompáznak Isten célja szerint önmagukat adva.
Megelégedést és hatalmas örömöt találok azon a helyen, ahová Isten plántált engem. Több mint 13 éve nem fogyasztottam alkoholt. Szerető testvéri kapcsolatokat találtam gyülekezetemben. A kezelések sikeres eredményeket hoztak. Olyan akarok lenni, mint a nagynéném festményén levő virágok közül egy, akit Isten ennek az otthonnak csodálatos családjába helyezett.

Imádság: Istenünk, segíts békét találnunk ott, ahol vagyunk. Adj erőt és kegyelmet, hogy legyőzzük lelki bajainkat és minden akadályt a győzedelmes élet felé vezető úton. Ámen.

Ott virulhatunk, ahová Isten ültetett minket.
Howard David Glawson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MENTÁLISAN BETEG EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek