2014. augusztus 26. kedd

Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,7-10.

MI A FONTOS AZ ÉLETBEN?

Az ember lelke elviseli a szenvedést, de ha a lélek összetörik, azt el lehet-e hordozni? (Péld 18,14)

Egy csodálatos nyári reggelen sétára indultam. Kerekes székkel mentem, mert csak így tudok mozogni. Mögém ért egy férfi és megszólalt: "Hát, nem irigylem!" Folytattam utam, mosolyogva gondoltam, de igen, irigyelnie kellene. Micsoda szégyen, hogy az emberek legtöbbször nem látják az életben igazán fontos dolgokat. Az egészségügyi problémákat katasztrófaként élik meg, ugyanakkor a lelki gondokról nem vesznek tudomást, és Isten más ajándékait nem is értékelik.
Isten olyan bőségesen megáldott engem! Apámmal élek, akit mindenki, aki ismeri, a világ legjobb apjának hív. Van egy lakásunk, és mindenkinek megvan a saját szobája. Vannak életemet meggazdagító barátaim. Egy olyan országban élek, ahol 70 évnyi hitüldözés után most szabad vallásgyakorlat van, én is megtértem Istenhez. Lányom egyetemen tanul, és vőlegényével nemrég házasodtak össze a gyülekezetben. Hálámat nem tudom szavakkal kifejezni mindazért, amivel Isten megajándékozott. Igaz, hogy nem tudok lábon járni, de életemben oly sok másfajta öröm létezik. És ami a legfontosabb, Isten velem van.

Imádság: Drága Urunk, segíts irgalmadat és kegyelmedet meglátni az életünkben. Ámen.

Ma örülni fogok Isten ajándékainak.
Galina Samson (Voronyezs, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁIK VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek