2014. augusztus 27. szerda

Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, mert közösséget vállaltatok az evangéliummal az első naptól fogva mind a mai napig. Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket, mivel fogságomban is, az evangélium védelme és megerősítése közben is mindnyájan együtt részesültök velem a kegyelemben. Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével; és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.

Fil 1,3-11.

BARÁTUNKÉRT IMÁDKOZNI

Szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen ismerjétek meg az ő akaratát minden lelki bölcsesség és belátás révén. (Kol 1,9)

Alaptalan vádaskodás a munkahelyen, lázadó kamasz, kifizetetlen jelzálog, szűnni nem akaró betegség; úgy tűnt, felemésztő mindaz a nehézség, amit kollégám szenvedett. Megjegyzés nélkül hallgattam. Mit is mondhattam volna? Kioktatásra bizonyára nem volt szüksége, hogy hogyan tűrje el a nehézségeket. Fájt érte a szívem. Agyam segítő válasz után kutatott. Amikor egy percre abbahagyta, hogy igyon egy kis vizet, azt mondtam: "Nagyon szeretném legalább egy gondodat megoldani, de nem tudom. De tudok imádkozni érted, és teszem is." Kinyitottam a Bibliámat, és olvastam, amit Pál mond a filippibelieknek: "Imádkozom azért, hogy a szeretet gazdagodjék bennetek ismerettel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Isten dicsőségére." (Fil 1,9-11)
Ezen igék megvigasztalták barátomat. Elmosolyodott, és azt mondta: "Jó barát vagy, én is imádkozom érted." "Kész vagyok mindig meghallgatni. Ez segít, hogy ne általánosságban imádkozzam érted." - válaszoltam.
Az embereknek legtöbbször nincs szüksége tanácsra. Ehelyett Isten arra hív, hogy hallgatók legyünk és közbenjárók.

Imádság: Drága Jézus, Főpapunk, vezess ma valakit utunkba, akinek bátorításra van szüksége. Ámen.

Kinek van ma a figyelmemre és bátorításomra szüksége?
Denise Loock (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A LÁZADÓ KAMASZOK SZÜLEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek