2014. augusztus 29. péntek

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Jn 15,1-8.

AZ ÉLET FORRÁSA

Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. (Jn 15,6)

Nyugat-Virginiát nagy vihar érte, erős pusztító erejű szél tombolt. A mi környékünk egyike volt a legsúlyosabban érintett körzeteknek, számos fát kidöntött és megrongált a szél.
Egy héttel később észrevettem, hogy a kidöntött fák levelei megbarnultak és elszáradtak. Ahogyan megszakadt az összeköttetésük az életük forrásával, képtelenek voltak tovább élni és növekedni.
Rájöttem, hogy ugyanez igaz a lelki életemben és Istennel való kapcsolatomban is. A fák barna, hervadt leveleire hasonlítok, ha nem vagyok hűséges a Biblia olvasásában, az imaéletemben, a dicsőítésben és a más keresztyénekkel való közösségben. Elszakadok az élet forrásától - Jézus Krisztustól és az Istennel való kapcsolatomtól. Ez arra figyelmeztetett, hogy milyen fontos a lelki önfegyelem ahhoz, hogy hűséges maradjak.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy kapcsolatban maradjunk veled, és sok gyümölcsöt teremjünk. A tanítványaid akarunk lenni, és megmutatni Atyánk dicsőségét a világban. Ámen.

Milyen gyakorlatok tartanak engem közel Krisztushoz?
Betty L. Wigal (Nyugat-Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK ÁLTAL SÚJTOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek