2014. augusztus 30. szombat

Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.

1Jn 1,5-9.

EGY VESZÉLYES SZOKÁS

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,9)

Egy hetet töltöttem egy tengerparti kis faluban. A levegő friss és kellemes volt, a tenger és a nap meleg, a környék pedig békés. Amikor hazatértem Moszkvába, be akartam fogni az orromat a vasútállomáson. A kipufogógáz és a részeg emberek szaga bántotta az orromat. Moszkvában borzasztóan rossz volt a levegő. A tengerparti friss levegő után vágyakoztam. Azonban, egy héttel később már észre sem vettem a különbséget. Megszoktam a városi levegőt, amely teljesen normálisnak tűnt, bár nem változott semmit.
Amikor először találkozunk egy bűnnel az életünkben, a reakciónk talán hasonlít ahhoz, ahogyan én reagáltam a vasútállomáson. Veszélyes, hogyha figyelmen kívül hagyjuk a bűnünket, egy idő után már nem érezzük a bűzét az életünkön. Normálisnak tűnik. Ha elmulasztjuk észrevenni a bűnt, az még nem ment meg minket a káros következményeitől. Isten azt ígéri, hogy ha megvalljuk bűneinket, ő megbocsát nekünk, és teljessé teszi az életünket.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a te kegyelmedet, amellyel megbocsátod bűneinket. Szentlélek Isten kérünk, hozd el életünkbe kegyelmed friss fuvallatát, amely megtisztít minket minden gonoszságtól! Ámen.

A bűnvallás megújítja a lelkünket.
Pavel Serdukov (Moszkva, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK AZ OROSZ KERESZTYÉNEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek