2014. szeptember 2. kedd

A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,4-9.

DINOSZAURUSZ CSONTOK

Amikor erről beszélgettek egymás között azok, akik félik az Urat, az Úr figyelt, és meghallotta. És beírták egy könyvbe az Úr előtt emlékezetül azokat, akik őt félik és megbecsülik nevét. (Mal 3,16)

Házunk verandáján egy kis kosárnyi követ tartunk. Ezekben a folyamkavics- és kőzetdarabokban nincs semmi különleges. Kis unokám számára azonban ezek dinoszaurusz csontmaradványok voltak. És az udvarunk tele volt ilyen kincsekkel. Így hát otthagytuk a verandán ezeket a "dinoszaurusz csontokat", mintegy emlékeztetőül az igen élénk képzelőerejű kisfiúra.
Izrael népe azt az utasítást kapta, hogy vegyenek a Jordán folyó közepéről köveket, és állítsák fel azokat a parton, emlékezetül a folyón való biztonságos átkelésre. A néphez hasonlóan mi is reményt és bátorságot találhatunk, ha emlékezünk, Isten hogyan gondoskodott rólunk, amikor nehéz körülmények közé kerültünk.
Megemlékezve Isten hűségéről, tudom, hogy ő nem feledkezik meg rólam, és nevem egy különleges könyvbe írja (Mal 3,16).

Imádság: Köszönjük, Urunk, irántunk való szereteted sok-sok emlékkövét. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe... Ámen." (Mt 6, 9-13)

Ma szeretnék emlékezni Isten irgalmára és hűségére.
Thomas Buice (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIZONYSÁGOT TEVŐ NAGYSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek