2014. szeptember 5. péntek

Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!
Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az ÚRhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani.
Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR.
Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.
Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.

Ézs 55,6-11.

AMIKOR ISTEN ELHÍV

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. (Ézs 55,8)

Dominikába utaztam missziós útra. Egy kollégám felesége 24 darab János evangéliumát adott, hogy vigyem magammal.
Megérkezésünk után néhány nappal már mindet szétosztottam. Amikor egy börtönlátogatásra mentünk, az egyik fiatal misszionárius, aki visszamaradt, hogy a kisteherautónkat vigyázza, visszaadta az evangéliumi könyvecskét, hátha a börtönben nagyobb szükség lesz rá.
Mialatt a fogvatartottakhoz beszéltünk, a közelállók észrevették a nálam lévő spanyol nyelvű János evangéliumát, és elkérték. Mivel csak egy darab volt, megkértem az egyik rabot, hogy hangosan olvasson majd fel belőle a többieknek, miután mi elmentünk. Beleegyezett, és odaadtam az utolsó példányt.
Hazatérve az USA-ba, gyakran eszembe jut annak a fiatal misszionáriusnak örömteli arca, amikor meghallotta, hogy az evangéliumos könyvecskét - amiről lemondott - 41 fogva tartottnak fogják felolvasni. És mindenekelőtt gondolok arra az asszonyra, aki elküldte nekem azt a 24 könyvet. Újra megtapasztaltam, hogyha Isten misszióba küld, ő bámulatos módon fel is szerel.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy örömmel ajándékozol meg, amikor neked szolgálunk. Köszönjük, hogy ellátsz mindennel, ami szükséges a szolgálathoz. Ámen.

Amikor Isten elhív, fel is szerel.
Robert J. Eckert (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIÓS CSAPATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek