2014. szeptember 12. péntek

De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,14-17.

"ARANYMONDÁSOK"

Intelmeid örökké igazak, tégy értelmessé, hogy éljek! (Zsolt 119,144)

Amikor egyik gyermekem iskoláztatását fontolgattam, meglátogattam egy otthonunk közelében lévő keresztyén iskolát. Egy másodikos tanterembe mentem. A gyerekek izgatottan összeálltak, énekeltek egy éneket, és két bibliai verset mondtak, amit nemrég tanultak. Nagyon élveztem bemutatójukat. Megtapsoltam őket, kifejezve, mennyire jól éreztem magam közöttük. Amikor indulni készültem, egy kislány az ajtóhoz kísért, és megkérdezte: "Neked van aranymondásod?" Tétováztam. Volt egy - csak egy. Úgy gondoltam, ő is fogja ismerni, ezért megkértem, hogy mondja velem. Boldogan tett eleget.
Ahogy hazafelé autóztam, rájöttem, hogy két dologra vágyom: Az egyik, hogy bárcsak több aranymondást tanultam volna meg a Bibliából. Legtöbben azt gondoljuk, hogy memorizálni nehéz és szükségtelen dolog, de a "Szívembe zártam beszédedet" (Zsolt 119,11) cselekedete az egyik legkifizetődőbb dolog, amit tehetünk. A másik, amire vágytam az egy nap, amikor mindannyian egymást kérdezgetjük, hogy: "Neked van aranymondásod?", és aztán leülünk és elmondjuk egymásnak, hogy mit jegyeztünk meg Isten igéjéből - nem kötelességből, hanem szeretetből Isten ajándékáért, a Bibliáért.

Imádság: Atyánk, hálát adunk, hogy adtál erőt a gondolkodáshoz és a tanuláshoz. Taníts igédre, és segíts, hogy mindig készek legyünk továbbadni igazságodat. Ámen.

Melyik az a bibliai vers, ami bátorított engem?
Karin Hust (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek