2014. szeptember 13. szombat

Amikor feltekintett, látta, hogyan dobják a gazdagok áldozati ajándékaikat a perselybe. Észrevett ott egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott abba, és így szólt Jézus: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije volt, az egész vagyonát."

Lk 21,1-4.

NYISD KI A SZEMED

Amikor feltekintett (Jézus), észrevett egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott (a perselybe). (Lk 21,1-2)

Egy vasárnap reggel megérkeztem a templomba, és üdvözöltem Wanetát, gyülekezetünk egyik hűséges tagját. Aztán a szokásos rutin szerint folytattam lelkészi teendőimet. Istentisztelet után mindenkivel kezet ráztam, és szép hetet kívántam nekik, amikor valaki rámutatott, hogy Wanetának egy nagy rózsaszín kötés van az orrán. Nyilván volt egy kis műtétje az elmúlt héten. A különös az volt, hogy bár négyszer vagy ötször beszéltem aznap reggel vele, nem vettem észre a kötést.
Elgondolkoztatott, hogy milyen gyakran figyelek oda valójában, amikor ránézek valakire. A másik emberre figyelek, vagy a saját dolgaimra? Ha rájuk nézek, valóban látom őket?
Jézus valóban látta az embereket. Amikor találkozott valakivel, látta szükségleteit. Elsőbbséget élveztek nála. Tekintete észrevette a láthatatlanokat, akiken mindenki más átnézett, mint a szegény özvegy esetében, aki két fillérjét adta oda. A szeretet első cselekedete, amikor megnyílik a szemünk és valóban látjuk a többieket magunk körül. Ez azt jelenti, hogy félretesszük saját feladatunkat egy percre, és ez nem könnyű. De ez az egyetlen módja, hogy megtaláljuk, hogy mi a legfontosabb!

Imádság: Atyánk, taníts bennünket, hogy úgy tudjunk szeretni, ahogyan Jézus. Nyisd meg szemünket, hogy megláthassuk a lehetőségeket mások szolgálatára. Ámen.

Hogyan használ Isten engem a körülöttem lévők életében?
Michael Raypholtz (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek