2014. szeptember 15. hétfő

Törekedjetek a szeretetre, buzgón kérjétek a lelki ajándékokat, de leginkább azt, hogy prófétáljatok. Mert aki nyelveken szól, nem emberekhez szól, hanem Istenhez. Nem is érti meg őt senki, mert a Lélek által szól titkokat. Aki pedig prófétál, emberekhez szól, és ezzel épít, bátorít, vigasztal.

1Kor 14,1-3.

AZ ÁLDÁS KARKÖTŐJE

Az Úr ezt mondta Abrámnak: Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. (1Móz 12,2)

Kórházban dolgozom, ahol betegekkel és családjaikkal foglalkozom. Sok lehetőségem van a szeretet kifejezésére és mások bátorítására. Egy különleges karkötő segít kapcsolatba kerülni az emberekkel. A karkötő tíz láncszemből áll, amin keresztyén szimbólumok vannak. Amikor valaki meglátja a karkötőt, és megdicséri szépségét, akkor leveszem, majd szeretetem és törődésem jeléül csuklójára helyezem. Válaszul gyakran megfogalmazzák különböző aggodalmaikat, megkérnek, hogy imádkozzam értük, vagy valakiért, aki beteg vagy fájdalmai vannak. Néhányuknak csak arra van szüksége, hogy meghallgassam őket.
Ahogy egyre több ilyen karkötőt odaajándékozok, úgy érzem, hogy hitem erősödik. Tudom, hogy Isten munkálkodik általam, bátorítva és reményt adva másoknak. Minden alkalommal, amikor odafordulok másokhoz, áldást jelent számomra, hogy cselekedeteim dicsőséget hoznak Istennek.

Imádság: Istenünk, te megáldottál bennünket a bátorítás és a szeretet képességével. Munkálkodj általunk, hogy reményt adjunk az embereknek, miközben ajándékaidat a te dicsőségedre használjuk. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ma a bátorítás, kedvesség és szeretet szavait ajánlom fel egy idegen számára.
D. Hodskins (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÓRHÁZI DOLGOZÓKÉRT ÉS ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek