2014. szeptember 16. kedd

Azután fölkerekedtek Izráel fiai Szukkótból, és tábort ütöttek Étámban, a puszta szélén. Az ÚR pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek. Nem távozott el a felhőoszlop nappal, sem a tűzoszlop éjjel a nép elől.

2Móz 13,20-22.

VISZONYÍTÁSI PONTOK

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Szürke hamujával öntötte le a tájat a hajnali köd. Tetőtől talpig beterítette a házakat a tejszerű fátyol, az utakon alig lehetett pár méteres a látótávolság. A buszmegállótól gyalogoltam munkahelyem felé. A szembejövők arcát nem lehetetett felismerni, csak már akkor, amikor mellém értek, a ködös háttér csupán árnyaik rajzolatát mutatta, és a járdák kockakövei lépteik koppanását visszhangozták. A temető, a templom és a kórház mellett haladok el minden nap, oda és vissza, kétszer.
Ma nem látom az épületeket, pár óra alatt egy vak világot teremtett a természet, amelyben az ember kizárólag az érzékeire hagyatkozhat. Olyan ez, mintha sötétben tapogatózva járnánk, bár ott gyertyát gyújthatunk, lámpát kapcsolhatunk, hogy tájékozódjunk, itt ebben a mérhetetlen ködben viszont az sem segít. Vannak azonban viszonyítási pontok, egy-egy fa, pad, ostoros lámpa az út szélén, egy emlékmű, szobor, ami segít behatárolni a helyeket, amelyekből tudom, hogy merre néz a templom tornyán álló rézkereszt, hol van a kapubejáró a temetőbe.
Életünk viszonyítási pontjait is meg kell találnunk, elsődlegesen önmagunkban és másokban, fel kell ismernünk, hogy minden élethelyzetünkben - még ha láthatatlanul, ködbe rejtőzve is - benne van az Isten.

Imádság: Utaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem! Ámen. (Zsolt 25,4)

Megismerteted velem az élet útját... (Zsolt 16,11)
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BIZONYTALANOK DÖNTÉSEIKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek