2014. szeptember 17. szerda

Mit mondjunk tehát? Maradjunk a bűnben, hogy megnövekedjék a kegyelem? Szó sincs róla! Akik meghaltunk a bűnnek, hogyan élhetnénk még benne? Vagy nem tudjátok, hogy mi, akik a Krisztus Jézusba kereszteltettünk, az ő halálába kereszteltettünk? A keresztség által ugyanis eltemettettünk vele a halálba, hogy amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk. Ha ugyanis eggyé lettünk vele halálának hasonlóságában, még inkább eggyé leszünk vele a feltámadásának hasonlóságában is. Hiszen tudjuk, hogy a mi óemberünk megfeszíttetett vele, hogy megsemmisüljön a bűn hatalmában álló test, hogy többé ne szolgáljunk a bűnnek. Mert aki meghalt, az megszabadult a bűntől. Ha pedig meghaltunk Krisztussal, hisszük, hogy vele együtt élni is fogunk. Hiszen tudjuk, hogy Krisztus, aki feltámadt a halottak közül, többé nem hal meg, a halál többé nem uralkodik rajta. Mert aki meghalt, az meghalt a bűnnek egyszer s mindenkorra, aki pedig él, az az Istennek él. Ezért tehát ti is azt tartsátok magatokról, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a Krisztus Jézusban.

Róm 6,1-11.

A HALÁL ÁRNYÉKA

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy. (Zsolt 23,4)

Habár Közép-Amerika egyik legveszélyesebb városának külterületén nőttem fel, az erőszaknak még a szele sem érintett, egészen Guillermo eltűnéséig. Megrázott az eset, belül mégis nyugodt voltam, és azt vártam, hogy a barátom sértetlen maradt, hiszen "akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál" (Róm 8,28). Ezért amikor megtudtam, hogy halott, nem hittem el. Isten soha nem engedné, hogy bármi történjen Guillermoval, az inspiráló vezetővel, a meggondolt baráttal, akinek éppen a 20. születésnapja közeledett. Guillermo még akkor is tartotta velem a kapcsolatot, amikor messzire költöztem. Guillermo észrevette és szóvá is tette, mennyire csinos vagyok, amikor életemben először kisminkeltem magam. Most az ő temetésére készülődtem.
Guillermo temetése életem egyik leghatásosabb és legszebb eseménye volt. Ez a fiú olyan sok életet megérintett, egyszerűen azzal, hogy fenntartás nélkül Istenért élt. Most a halálán keresztül mindannyian arra kaptunk ösztönzést, hogy kövessük példáját.
A Róma 8,28 ígérete még ma is igaz. Guillermo lelkülete élettel teli. Rengeteg ember új célt nyert általa. Akkor nem értettük, de Isten valóban munkálkodott a halálán keresztül is.

Imádság: Mindenható Istenünk, segíts bíznunk benned, és követnünk téged mindenben habozás nélkül. Ámen.

Még a tragédiák közepette is bízhatunk Istenben.
Ellen M. Williamson (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ERŐSZAK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek