2014. szeptember 18. csütörtök

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.
Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének.
Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek.
Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.
Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak.
Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak.
Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek.
Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.

Préd 3,1-8.

SZÉPSÉG AZ ÁTMENETBEN

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. (Préd 3,1)

Késő szeptemberben és kora októberben Észak-Amerikában az évszakváltás különféle munkákat igényel. Növényhagymákat ültetünk el, és előkészülünk a tél közeledtére. Ez egy különleges szépségekkel teli átmeneti időszak.
Egy évszakváltás az élet metaforája is lehet. Hiszen az élet is tele van változásokkal és átmenetekkel. Talán ezek a felnőtté válás és az öregedés természetes folyamatai. Néhány változást égő kíváncsisággal várunk: önmagunk felfedezését, új kapcsolatokat, egy megfelelő karrier megtalálását, egy új otthont, akár lelki ébredéseket. Azonban akadnak nem kívánt változások: kapcsolatok szétszakadása, változások a családi és személyes életben, munkahelyi vagy pénzügyi akadályok vagy egészségügyi problémák. Mindezek életutunk természetes velejárói. Hogy hogyan kezeljük ezeket, meghatározó az életünkre nézve.
Szükség van átmeneti időkre, hogy ne ragadjunk bele a múltba. Nem örülünk minden váltásnak az életünkben, de lehetőségünk van különböző módon reagálni rájuk. Tapasztalatom szerint azok, akik reménnyel tekintenek az új időkre, boldogabb emberek, és képesek minden helyzetben megtalálni a jót. Felfedezhetjük minden átmenetnek a különleges szépségét, ha időt szánunk meglátni Isten vezetését egy új jövő felé.

Imádság: Istenünk, ahogy életünk változásain áthaladunk, emlékeztess, hogy naponta rád támaszkodhatunk. Ámen.

Isten mellettünk áll életünk változó időszakaiban is.
F. Richard Garland (Rhode Island, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VONAKODNAK A VÁLTOZÁSOKTÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek