2014. szeptember 25. csütörtök

Mivel tehát ilyen reménységünk van, teljes nyíltsággal szólunk; és nem úgy, mint Mózes, aki leplet tett az arcára, hogy ne lássák Izráel fiai a múlandó dicsőség végét. De az ő gondolkozásuk eltompult, mert az Ószövetség felolvasásakor ugyanaz a lepel mind a mai napig felfedetlenül megmaradt, mivel az csak Krisztusban tűnik el. Sőt mindmáig, valahányszor Mózest olvassák, lepel van a szívükön. De ha majd megtérnek az Úrhoz, elvétetik a lepel. Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság. Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre.

2Kor 3,12-18.

A KERESZT FÉNYE

Ti vagytok a világ világossága. (Mt 5,14)

Csodálatosnak tartom, ahogyan Isten különféle módokon kommunikál velünk. Isten hangját hallhatjuk a Szentírás vagy az igehirdetés szavain keresztül. Istent meghallhatjuk egy dal szövegében, a zene dallamában, vagy akár a természet hangjaiban. Néha azonban szavak nélkül is szól hozzánk. Ez történt velem a legutóbbi húsvéti napfelkelte istentiszteletünkön.
Erre az alkalomra a gyülekezetünk székeket és egy oltárt helyez el a temetővel szemben. A székekről a templomunk épületét is láthatjuk a háttérben. Ha tiszta a reggel, és jó az időzítés, istentisztelet közben a felkelő nap látható a temető mögött. Ez az élmény már önmagában is erőteljes üzenetet hordoz számunkra Jézus feltámadásáról. Ám a legutóbbi húsvétkor ennél még hatalmasabb dolog történt.
Ahogy a nap felkelt azon a reggelen, sugarai elérték az oltáron álló keresztet, és egy keresztet vetítettek a lelkészünk palástjára. Isten ezzel a képpel szavak nélkül üzent nekem. Mindannyian arra kaptunk elhívást, hogy Krisztus fényét tükrözzük mások felé. Nem vagyunk a forrásai ennek az isteni fénynek, de ha a megfelelő helyen vagyunk, és engedjük, hogy Isten használjon bennünket, akkor mások megláthatják Krisztust rajtunk keresztül.

Imádság: Úr Jézus, segíts bennünket, hogy a te dicsőségedet és szeretetedet tükrözzük mások felé. Ámen.

Hogyan tükrözöm Jézus szeretetét mások felé?
David E. Spivey Jr. (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISTENTISZTELETI LITURGIÁK TERVEZŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek