2014. szeptember 26. péntek

"Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult."

Mt 7,24-27.

A LEGFŐBB ÉPÍTÉSZ

Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. (Zsolt 127,1)

50 éve építész vagyok. Mikor egy ügyfél házát tervezem, összességében látom a dolgokat, az ügyfél szükségeit és életstílusát; ügyelek az esztétikára, az éghajlatra, a tereprajzra, a tartósságra, a költségekre és még sok egyébre. Vannak lelkes ügyfelek, akik fényes magazinokkal jönnek hozzám, pontosan tudják, mit akarnak, nekem csak papírra kell ezt vetnem -mondják. Ha a magazin egy sík terepen lévő luxusotthont mutat be, és bár az ügyfélnek szűkre szabott a pénztárcája, mégis egy fokvárosi szőlőhegyen akar építkezni, akkor megvizsgálom a dolgokat összességében, és visszautasítom a munkát. Bölcsebb ügyfelek arra kérnek, hogy dolgozzunk csapatként, és közösen vizsgáljuk meg álmukat, és hogy mire van szükségük. Így az eredmények sokszor túlszárnyalják eredeti elképzeléseiket.
Mi is tagjai vagyunk egy csapatnak, Krisztus testének tagjai. De sokszor úgy imádkozunk Istenhez, hogy pontosan tudjuk, mit akarunk, és lelkesen követjük álmainkat, vágyainkat és terveinket. Ha Istennel összedolgozunk, és elmondjuk neki szükségeinket és álmainkat, az eredmények messze felülmúlják majd elképzeléseinket.

Imádság: Istenünk, adj nekünk látást álmainkat úgy teljesítenünk, hogy az dicsőséget hozzon a te országodra! Ámen.

Isten álmai az életünkre messze túlszárnyalják elképzeléseinket.
Keith Honeyman (Nyugati-fok, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek