2014. október 15. szerda

Amikor eljött az óra, Jézus asztalhoz telepedett az apostolokkal együtt, és ezt mondta nekik: "Vágyva vágytam arra, hogy szenvedésem előtt megegyem veletek ezt a húsvéti vacsorát. Mert mondom nektek, hogy többé nem eszem ebből a húsvéti vacsorából, amíg csak be nem teljesedik ez az Isten országában." Azután vette a poharat, hálát adott, és ezt mondta: "Vegyétek, és osszátok el magatok között. Mert mondom nektek, hogy nem iszom mostantól fogva a szőlőtő terméséből, amíg el nem jön az Isten országa." És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: "E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki."

Lk 22,14-20.

LENT A FÖLDÖN

Nyelvem hirdeti igazságodat és dicséretedet minden nap. (Zsolt 35,28)

A templom csöndjében két hangot hallottam. Az első ezt mondta: "Elmegyek a piacra egy szelet főtt húsért és némi újkrumpliért, meg borsóért a vacsorához." A második így szólt: "Vegyétek, egyétek: ez az én testem, amely értetek adatik."
Egy asszony végig beszélt mögöttem az úrvacsorai istentisztelet alatt, és ez nagyon bosszantott. Ez egy szent pillanat, nem pedig annak ideje, hogy a mai étkezésünkről társalogjunk.
Később visszagondoltam az esetre, és eszembe jutottak az éhes emberek, akiknek a következő étkezés mindig aktuális kérdés. Az utolsó vacsorán ülő tanítványokra gondoltam. Talán, amikor Jézus megtörte a kenyeret, egyikük odafordult a mellette ülőhöz és odasúgta: Remélem, elég kenyeret vettünk.
Jézusra gondoltam, aki Isten hétköznapi világunkban, egyesítve a mennyet és a földet, a szentet és az evilágit. Mi sokszor a hétköznapokból az istentiszteletbe menekülünk. Találkozni az Úrral az ő asztalánál különleges alkalom. De ő, az élő kenyér akkor is találkozik velünk, amikor idős barátommal leülünk, hogy megegyük az újkrumplit és a borsót.

Imádság: Urunk! Míg leghőbb vágyunk, hogy téged tiszteljünk az imádság házában. Add, hogy ne feledjük, hogy az élet maga is istentisztelet, amely dicsőíti nevedet. Ámen.

Krisztus a tiszteletbeli vendég életünk minden területén.
Colin D. Harbach (Cumbria, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MINDEN ÉTKEZÉSNÉL AZ URAT LÁSSUK VENDÉGÜL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek