2014. október 17. péntek

Nincs Jesurún Istenéhez fogható! Az égen át száguld segítségedre, a fellegeken fenségesen. Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak. Kiűzte ellenségedet, és ezt mondotta: pusztítsd! Izráel bizton lakhatik, Jákób forrása egymagában a gabona és must földjén, ahol az ég harmatot hint. Boldog lehetsz, Izráel, van-e hasonló hozzád? Nép, amelyet védelmez az ÚR! Ő a te segítő pajzsod és dicsőséges kardod. Hízelegnek majd ellenségeid, és te azok magaslatain lépdelsz.

5Móz 33,26-29.

AZ ÖRÖKKÉVALÓ KAROK

Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak. (5Móz 33,27)

Ezen a nyáron kiléptem a komfort zónámból, és beiratkoztam egy színjátszó körbe. Azzal kezdtünk, hogy a szövegkönyvből elolvastuk saját részünket. A szöveg magabiztossá tett, és tetszett, hogy kezemben tarthatom, miközben a szerepemet játszom. Ahogy azonban a csoport haladt előre, a professzor kérte, hogy tanuljuk meg a részünket. A bemutatóra készülve megrémültem, nehogy elfelejtsek valamit a szerepemből.
Elérkezett az előadás napja, és a professzor a következőképpen mutatott be minket: "Szereplőink ma este védőháló nélkül adják elő a darabot, szóval sugározzanak feléjük pozitív gondolatokat." Szívem kalapált, amint kiléptem a színpadra. Kiszolgáltatottnak és sebezhetőnek éreztem magam.
Amikor később visszagondoltam, rájöttem, hogy az életben soha nem kell védőháló nélkül szerepelnünk. Amikor Mózes Izrael gyermekeit vezette az ígéret földje felé, utolsó szavaival emlékeztette őket, hogy az út során végig Isten volt a menedékük és erejük az ismeretlen területeken is. Nem számít, hogy milyen szerepet kell eljátszanunk az életben, és hogy mennyire szokatlan a színpad, Isten karjai tartanak, támogatnak és elkapnak, ha elesünk.

Imádság: Drága Istenünk, örökkévaló karjaiddal támogass és adj bátorságot elindulni, amikor hívsz minket. Ámen.

Soha nem vagyunk az örök Isten karjának védelme nélkül.
Zoe M. Hicks (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KEZDŐ SZÍNÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek