2014. október 20. hétfő

Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok. Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,7-11.

TALENTUMAINK HASZNÁLATA

Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. (1Pt 4,10)

Barátnőm beszélt nekem egy fiatalkori incidenséről. Egyszer valaki hozott neki egy csodálatos ruhaanyagot külföldről - egy olyan ínséges időszakban, amikor országunkban lehetetlenség volt ilyen anyagot vásárolni. Barátnőm gyorsan varrt magának egy divatos ruhát. De nem nagyon akarta hordani, mert úgy érezte, hogy túl feltűnő lenne egy ilyen öltözékben. Telt-múlt az idő, a ruhát egyik polcról a másikra rakosgatta, azonban soha nem viselte. Az emberek szeme elől elrejtve a ruha sohasem szolgálta tulajdonosát.
Ez a történet a talentumokról szóló bibliai példázatra emlékeztetett. Az egyik szereplő talentumát nem kamatoztatta, és így nem hozott hasznot gazdájának (Mt 25,14-30). Ugyanez igaz a mi talentumainkra és lehetőségeinkre is. Ha őrizgetjük talentumainkat, és jövőbeli lehetőségekre tartogatjuk, haszontalanokká válnak - bármilyen drágák és értékesek voltak. Viszont amikor talentumainkat használjuk, Isten megsokasítja azok értékét - számunkra és mindazok számára, akik szolgálni akarnak vele.

Imádság: Drága Urunk, te nagylelkűen megáldottál minket különleges adottságokkal. Segíts, hogy ezekkel neked és a világnak szolgáljunk! Ámen.

Isten talentumokat adott, hogy felebarátainknak szolgáljunk.
Irina Ivanova (Pszkov, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZOLGÁLATUKAT KERESIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek