2014. október 26. vasárnap

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."

Mt 7,1-5.

"AZ OLYANOK, MINT Ő"

Bizony nincs olyan igaz ember a földön, aki csak jót cselekedne, és nem vétkezne. (Préd 7,20)

Éveken keresztül a börtönmisszióban munkálkodtam, tanítottam a keresztyéneket arra, hogyan osszák meg Isten szeretetét a rabokkal. Külső csoportoknak is tartottam előadásokat azokról a problémákról, amelyekkel a rabok szembenéznek.
Akkoriban letartóztattak egy férfit a városunkban. Szörnyű bűntények miatt, többek között 15 fiatal meggyilkolásáért ítélték el. A történet sokkoló részletei hónapokig a címlapokon szerepeltek. Emberek jöttek hozzám az előadásaim után, és kérdezték: "Ugye, vele már semmit nem lehet tenni?" A kérdések hangsúlya azt súgta, hogy bár elfogadható, hogy Isten szeretetét szeretnénk megosztani bűnözőkkel, de van a gonoszságnak egy olyan foka, ahol már Isten sem avatkozik be. Elszomorított, hogy nem csupán világi helyszíneken szembesültem ezzel a véleménnyel, hanem gyülekezetekben is.
Túlságosan gyakran rangsoroljuk a bűnöket és elfelejtjük, hogy mindenki követ el bűnt, és Isten előtt minden bűn utálatos. Úgy tűnik, képtelenek vagyunk elhinni - vagy ami még rosszabb: nem is akarjuk elhinni -, hogy Krisztus vére megtisztít bármilyen bűnös embert bármilyen bűnből. Mint bűnbocsánatot nyert embereknek, buzgón kellene hirdetnünk Isten kegyelmét mindenkinek!

Imádság: Drága Urunk, segíts megbocsátanunk, ahogyan te is megbocsátottál nekünk! Ámen.

Krisztus bármilyen bűnt meg tud bocsátani.
Lisa Stackpole (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNMISSZIÓÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek