2014. október 27. hétfő

Akkor ezt mondta Mózes Izráel fiainak: Nézzétek! Az ÚR név szerint elhívta Becalélt, Húr fiának, Úrínak a fiát Júda törzséből. Betöltötte isteni lélekkel, bölcsességgel, értelemmel és képességgel mindenféle munkára, hogy terveket készítsen az arany, az ezüst és a réz feldolgozására, a foglalatba való kövek vésésére, fafaragásra és mindenféle tervezőmunka elvégzésére. Azzal a képességgel is felruházta, hogy tanítson a Dán törzséből való Oholíábbal, Ahíszámák fiával együtt. Nagy hozzáértéssel ajándékozta meg őket, hogy el tudjanak készíteni mindenféle faragó, szövő, hímző és takácsmunkát kék és piros bíborból, karmazsin fonálból és lenfonálból, és elvégezzenek minden munkát és terveket készítsenek.

2Móz 35,30-35.

ISTEN A KÉZMŰVES

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jócselekedetekre teremtett. (Ef 2,10)

Egy mesterembert néztem, ahogyan műhelyében csodálatos bútordarabokat készít. Nagy gonddal, nem kapkodva végzett minden metszést, időnként hátralépve, hogy megszemlélje a művét. Néhányan tömegtermelésre dolgoznak, és pénzt keresnek vele, de az igazi mestert az foglalkoztatja, hogy olyat alkosson, ami teljességet és szépséget sugároz. Talán sohasem gazdagodik meg így a munkájából, de megelégedett lesz.
Isten Becalélt és Oholiábot választotta, hogy a szent sátor számára faragásokat készítsenek. Isten töltötte meg őket tudással, tehetséggel és készségekkel. Isten maga is kézműves, aki a maga isteni lelkét adta ezeknek az embereknek, hogy gyönyörű dolgokat hozzanak létre. A szent sátor berendezési tárgyai a legtöbb ember számára láthatatlanok maradtak, de Isten látta őket és gyönyörködött bennük.
Pál apostol szerint mi hívők Isten kezének az alkotásai vagyunk, akiket Jézus Krisztusban jócselekedetekre teremtett. És Isten sohasem készít selejtes tucatárut. A Mester keze dolgozik bennünk, és általunk egyre inkább Krisztus képére formálva minket.

Imádság: Istenünk, te vagy az, aki munkálkodsz rajtunk, ezért tudjuk, hogy mindazt képesek leszünk elvégezni, amire megalkottál. Ámen.

Isten munkálkodik az életünkben, még ha nem is látjuk.
Marion Turnbull (Manchester, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A BÚTORKÉSZÍTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek