2014. október 28. kedd

Jézus mondja: "Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."
"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen."
"Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."

Jn 15,8-17.

KEGYELEM TÁBOR

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk. (Róm 8,26)

30 éve működik a Kegyelem Tábor fogyatékkal élő felnőttek és sok önkéntes segítő részvételével Észak-Karolina hegyeiben. Ezen a "családi találkozón" mélyen megindít a táborozók egymás iránti szeretete, és ahogyan engem is szeretnek és elfogadnak. A csúcspont a szombat esti "Ki mit tud?", ahol majdnem az összes táborlakó megosztja velünk valamilyen tehetségét.
Susan, aki ritkán beszél, táncolni szokott. Most mégis úgy döntött, hogy az "Engem szeret Jézusom" című dalt énekli el. Elég idegesen állt ott a mikrofon előtt, és csak annyit tudott kimondani: "Sziasztok!". Az egyik segítő halkan megpróbált súgni neki, de ő újra csak ezt mondta: "Sziasztok!" És akkor a Kegyelem Tábor, Susan "családja" elkezdte énekelni a dalt, míg végül mindenki be nem kapcsolódott: "Engem szeret Jézusom". Susan mosolygott, szeretetünk és támogatásunk elérte őt, és tudta, hogy nincs egyedül.
A Szentlélek által Isten jelenítette meg előttünk a fenti igét. Amikor Krisztus felment a mennybe, Pártfogót hagyott nekünk, aki esedezik értünk az Atyánál. Amikor felemeltük Susan énekét az Atyához, Isten szeretetének a gyümölcsei teremtek bennünk.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy átadjuk szeretetedet a nehézségekkel küszködőknek! Ámen.

Jézus szeret engem.
Daniel R. Nelson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A FOGYATÉKKAL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek