2014. október 29. szerda

Eljött Amálék, és megtámadta Izráelt Refídímben. Akkor ezt mondta Mózes Józsuénak: Válassz ki férfiakat, vonulj ki, és ütközz meg Amálékkal! Én pedig odaállok holnap a halom tetejére, és Isten botja a kezemben lesz. Józsué úgy cselekedett, ahogyan Mózes mondta neki, és megütközött Amálékkal. Mózes, Áron és Húr pedig fölment a halom tetejére. És az történt, hogy valahányszor Mózes fölemelte kezét, Izráel volt az erősebb, amikor pedig leeresztette a kezét, Amálék volt az erősebb. De Mózes kezei elfáradtak. Ezért fogtak egy követ, alája tették, és ő ráült. Áron és Húr pedig tartotta a kezét, az egyik erről, a másik amarról, úgyhogy két keze fölemelve maradt naplementig. Így győzte le Józsué Amálékot és annak hadát fegyverrel.

2Móz 17,8-13.

TARTSD FELEMELVE KEZEIDET!

Áron és Húr pedig tartotta Mózes kezét, az egyik erről, a másik amarról. (2Móz 17,12)

A drogfüggőségből történő rehabilitációm során fogadtam el Krisztust, mint Megváltómat, és behívtam őt az életembe. A kezelés befejeztével nehezen találtam munkát. Nem volt sok pénzem, és tengernyi kísértés vett körül - régiek és újak egyaránt. Azután édesanyám komolyan megbetegedett. Időnként kétségbeestem, és az összeomlás szélére kerültem. Imádkoztam, de úgy tűnt, mintha semmilyen választ vagy támogatást nem kaptam volna Istentől. Azonban erről szó sem volt.
Isten elirányított egy gyülekezetbe, ahol a testvérek örömmel fogadtak. Imádkoztak értem, együtt érzőek voltak, lehetőségeik szerint segítettek. Szavaikkal, hitükkel és bátorításukkal megerősítettek. A lelkész azt mondta: "Tartsd felemelve kezeidet!" (Az orosz kifejezés jelentése: "Ne add fel!") Minden rendben lesz. Meg tudod csinálni. Isten támogatni fog téged, és mi - a családod - egy karnyújtásnyira leszünk. Az ifjúsági csoport segített a lakásom dekorációjában, ahol édesanyámmal éltem, majd miután meghalt, a gyülekezet tovább támogatott.
Most diakónusként szolgálok a gyülekezetben, és próbálok közel lenni azokhoz, akiknek a segítségemre van szüksége - így tudom feltartani a kezeiket.

Imádság: Bátorítás Istene, segíts látnunk azokat az embereket, akiknek szükségük van a támogatásunkra, és szívből megadni nekik a segítséget. Ámen.

Isten rajtunk keresztül cselekszik a világban.
Stanislav Prokhorov (Szamara, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK A SZENVEDÉLYBETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 Október
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek