2014. november 4. kedd

Jézus ezek után tudva, hogy már minden elvégeztetett, hogy beteljesedjék az Írás, így szólt: "Szomjazom." Volt ott egy ecettel tele edény. Egy szivacsot ecettel megtöltve izsópra tűztek, és odatartották a szájához. Miután Jézus elfogadta az ecetet, ezt mondta: "Elvégeztetett!" És fejét lehajtva, kilehelte lelkét.

Jn 19,28-30.

NINCS SZÉGYEN, NINCS BŰN!

Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Anyám fűtőberendezéseket szerelt össze, hogy eltartsa négy gyermekét. Hétvégeken a lerészegedésig alkohollal vigasztalta magát. Hét közben esténként elkeseredettségét a nadrágszíj suhogtatásával vezette le, ha mi gyermekek nem végeztük el a házimunkát, veszekedtünk vagy megkérdőjeleztük parancsait. Anya szorongása rossz választásokat eredményezett: egy goromba barát, elszigetelődés a szüleitől és testvéreitől, drog és alkoholfüggőség, amelyek végül hozzájárultak halálához.
Én is követtem útját, ami a szégyenteljes dolgok és a bűn mocsarába taszított. Az alkoholt és a drogot választottam a lelki és személyes fejlődés helyett, az elszigetelődést a közösség helyett. Másoktól inkább elvettem, mint adtam volna. Közben vágyakoztam a szabadulásra. Egy napon, egy hideg, szürke beton börtöncellában ülve rátaláltam a szabadulásra, amikor Jézus kereszthaláláról olvastam. Felismertem, hogy Jézus meg akar menteni rossz választásaimtól. A Megváltó utolsó szava "Elvégeztetett" azt jelenti, hogy meg vagyok váltva a bűntől és a bűn melléktermékeitől: a szégyentől és a szorongástól.
Ha ezt igazán hisszük, megszabadulhatunk a sérülésektől, a gátlásoktól, rossz szokásoktól, amelyek megakadályozzák, hogy olyan emberek legyünk, amilyennek Isten akar látni.

Imádság: Istenünk, segíts felfognunk, hogy Jézus halála és feltámadása által szabadok vagyunk a szolgaság igájától. Ámen.

Krisztusban szabadok vagyunk a szégyentől és a vétkességtől.
Avon White (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET A MÚLT HIBÁI TERHELNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek