2014. november 10. hétfő

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.

Róm 12,9-16.

MAGÁNYOS ÉRZÉS?

Egymással egyetértésben legyetek. (Róm 12,16)

Édesanyám meghalt, amikor négy év körüli voltam, így apa és dédnagymama nevelt fel minket a testvéreimmel. E különleges veszteség miatt mindig számkivetettnek éreztem magam az iskolában. Az életről alkotott szemléletmódom azonban gyökeresen megváltozott a hatodik osztályban. Addig soha nem találkoztam olyan osztálytárssal, aki elveszítette volna édesanyját. Mindig emlékezni fogok a reagálásomra, amikor meghallottam, hogy egyik osztálytársam felelés közben elmondta, hogy az édesanyja meghalt. Igyekeztem figyelmesen hallgatni, és magamba szívni mindazt, amit mondott. Emlékszem, mennyire örültem, hogy végre ismerek valakit, aki ugyanazt a veszteséget élte át, mint én. Ez az egyetlen élmény megváltoztatta bennem az édesanyám haláláról alkotott képet.
Azt hiszem, a lelki életünkben néha szeretnénk találni valakit, aki ugyanúgy érez Isten felé, mint mi. Otthon, az iskolában, vagy a munkahelyen azt szeretnénk, ha megértenének minket. A közösség egy hatalmas eszköz, amely felhasználható a másokkal való kommunikáció elősegítésére és Isten szolgálatára. Hálás vagyok, hogy Isten szeret minket, és megengedi, hogy mások a lehető legjobbkor keresztezzék utunkat.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy megengeded, hogy megosszuk életünket másokkal. Bárcsak hozzád vezetne a történetünk másokat! Ámen.

Isten ma is felhasználhat engem arra, hogy segítsek valakinek, aki egyedül érzi magát, vagy szükségben van.
Tara Regina Lyle (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MAGÁNYOSNAK ÉRZI MAGÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek