2014. november 15. szombat

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Fil 4,4-7.

FELJEGYZÉS

Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltok, és ő meghallgat engem. (Zsolt 120,1)

Számát sem tudom azoknak az eseteknek, amikor a zsoltáros tapasztalata az imádsággal kapcsolatban rám is igaz volt. A meghallgatott imádságok feljegyzése segít nekem, hogy könnyen és gyorsan visszaemlékezzek azokra az esetekre, amikor Isten félreérthetetlenül igent mondott.
A meghallgatott imádság számontartása fontos, mert bátorításra van szükségünk a mindennapokban. A legjobb bátorítás az, amikor visszaemlékezünk a jó dolgokra, amiket eddig tett velünk Isten. Ahogy Isten hűséges volt a múltban, ugyanúgy hűséges lesz ma és holnap is. Isten nem változik. Isten nem megbízhatatlan.
Bármilyen nehézséget kell is megtapasztalnunk a mai nap folyamán, Isten elé vihetjük. Amikor Teremtő Istenünkhöz kiáltunk, ahogyan a zsoltáros is tette, Isten meghallgatja imádságunkat. Teljes bizonyossággal hihetjük, hogy Isten válaszolni is fog rá.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts emlékezni és hálát adni mindazért, amit életünkben véghezvittél. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe." Ámen. (Lk 11,2-4)

Isten hűséges és válaszolni fog, amikor segítségül hívjuk.
David Bowman (Texas, USA)

ADJUNK HÁLÁT ISTEN HŰSÉGÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek