2014. november 16. vasárnap

Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz egy krajcárt. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije csak volt, az egész vagyonát."

Mk 12,41-44.

KÖZELEBB ISTENHEZ

És ha szétosztom az egész vagyonomat... szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. (1Kor 13,3)

Nemrég fejeztük be gyülekezetünk sáfárság kampányát. Ez egy sor üzenetet tartalmazott, kezdve azzal: hogyan lehet Krisztusnak szánt életet élni. Azután megtárgyaltuk, hogy az Istennek kedves sáfárság miképpen illik az életünkhöz, beleértve a Biblia tanítását a pénz kezeléséről.
Mint a gyülekezet pénzügyi bizottságának vezetője, a program kezdete előtt találkoztam a lelkipásztorunkkal, hogy meghatározzuk a program célját, sikerét. Azt vártam, az adakozás körülbelül 5 százalékos emelkedését reméli a programtól, vagy legalábbis több felajánlást, mint tavaly. De kérdésemre meglepő választ adott. Azt mondta, szerinte az lenne a siker, ha az emberek közelebb kerülnének Istenhez. Minél tovább beszélgettünk, annál inkább láttam, mennyire igaza van.
A mai történetben az özvegyasszony nagylelkűen adott, és Jézus megdicsérte ezért. Őszintén hiszem, hogy Isten nem azt nézi, mennyit adunk, hanem azt, hogy hogyan - szívből, örömmel, azzal a vággyal, hogy közelebb juthassunk Istenhez a bizalom által. Ha közeledünk Istenhez - magasztalással, imádsággal, szolgálattal és tanúságtétellel - akkor örömteli, nagylelkű adakozásunk Isten iránti hálánk természetes kifejezése lesz mindazért, amit kapunk tőle.

Imádság: Istenünk, taníts bennünket örömmel adni, hogy közelebb kerülhessünk hozzád! Ámen.

A nagylelkű adakozás Isten iránti köszönetünket fejezi ki.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek