2014. november 18. kedd

Odament hozzá egy leprás, aki könyörögve és térdre borulva így szólt hozzá: "Ha akarod, meg tudsz tisztítani." Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette, és így szólt hozzá: "Akarom, tisztulj meg!" És azonnal eltávozott róla a lepra, és megtisztult. Jézus erélyesen rászólva azonnal elküldte, és ezt mondta neki: "Vigyázz, senkinek semmit el ne mondj, hanem menj el, mutasd meg magadat a papnak, és ajánld fel tisztulásodért, amit Mózes rendelt - bizonyságul nekik!" Az pedig elment, és elkezdte mindenfelé hirdetni és híresztelni az esetet, úgyhogy Jézus nem mehetett többé nyíltan városba, hanem kint, lakatlan helyeken tartózkodott, és oda mentek hozzá mindenfelől.

Mk 1,40-45.

RÉSZVÉT

Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette, és így szólt hozzá: "Akarom, tisztulj meg!" (Mk 1,41)

Sok évvel ezelőtt egy szomszédom tragikus balesetben elveszítette egyik gyermekét. Nem ismertem jól, de mivel a gyermek ilyen szörnyű körülmények között halt meg, napokig sírtam. Végül néhány hét elteltével írtam egy levelet a szomszédomnak, és meglepett, hogy választ is kaptam rá. Azt írta, hogy az olyan üzenetek, mint az enyém is, egy kis napfényt hoznak a borús napjába. Azóta minden évben írok pár sort neki a gyermeke halálának és születésének évfordulójára.
Egyik véletlen találkozásunkkor megölelt a szomszédasszonyom, és azt mondta: "Soha ne hagyd abba a levelek küldését! Mindenki más már elfelejti." A háláját fejezte ki ezzel, hogy még sok évvel a tragédia után valaki megosztja vele a gyászát, amit ő soha nem fog tudni elfelejteni.
Jézus egy olyan ember volt, aki átérezte, mi a gyász, és arra tanított, osztozzunk mások fájdalmában. Néha ez a részvét olyan egyszerű, mint egy ölelés, egy üzenet, odafigyelő fülek, és Jézus szeretete.

Imádság: Könyörületes Istenünk, ismered fájdalmainkat. A kegyelmed által léphetünk tovább, amikor az élet fáj. Köszönjük gyógyító érintésed. Ámen.

Jézus arra hív, hogy részvétet mutassunk.
Margie Harding (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK OLYAN SZÜLŐKÉRT, AKIK GYERMEKÜKET GYÁSZOLJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek