2014. november 26. szerda

Miközben ezeket mondta nekik, íme, egy zsinagógai elöljáró ment hozzá, leborult előtte, és így szólt: "A leányom most halt meg, de jöjj, tedd rá a kezed, és élni fog." Jézus felkelt, és követte őt tanítványaival együtt. És íme, egy tizenkét éve vérfolyásos asszony hátulról hozzáférkőzve megérintette ruhája szegélyét, mert ezt mondta magában: "Ha csak megérinthetem ruháját, meggyógyulok." Amikor Jézus megfordult, és meglátta őt, így szólt: "Bízzál, leányom, hited megtartott téged." És meggyógyult az asszony abban az órában. Amikor Jézus bement az elöljáró házába, és meglátta a fuvolásokat meg a zajongó sokaságot, így szólt: "Menjetek innen, mert a leányka nem halt meg, csak alszik." Azok pedig kinevették őt. Amikor aztán kiküldték onnan a sokaságot, bement, megfogta a leányka kezét, mire az felébredt. És híre ment ennek az egész vidéken.

Mt 9,18-26.

GYÓGYÍTÓ ÉRINTÉS

Bízzál leányom, hited megtartott téged. (Mt 9,22)

Néhány évvel ezelőtt megbetegedtem, és az orvosok azt mondták, tudják kezelni a tüneteimet, de az állapotom sohasem lesz a régi. Állandóan a helyzetemmel foglalkoztam, miközben enyhülést kerestem.
Végül elbátortalanodtam és a Bibliámhoz fordultam vigasztalásért. Elkezdtem olyan bibliai történeteket keresni, melyek betegségről és gyógyulásról szólnak. Az egyik történet egy nőről szólt, aki hitte, hogy ha csak megérinti Jézus ruhájának a szegélyét, meggyógyulhat. Erős hite arra késztette, hogy kövesse Jézust, és megérintse ruháját. Mikor megtette, Jézus azt mondta neki, hogy a hite gyógyította meg.
Példaként tekintettem erre a történetre Máté evangéliumából, és elkezdtem gyógyulásért imádkozni, követve Jézust imádságban. Elképzeltem, hogy megérintem a ruhája szegélyét, és meggyógyulok. Nem gyógyultam meg azonnal, de idővel megváltozott a helyzethez való hozzáállásom. Befejeztem a magam körül való forgolódást, és kértem Jézust, hogy használjon eszközként az ő munkájában.
Végül tüneteim kezelhetőbbekké váltak, és mára eltűntek. Azt mondják az orvosok, hogy aki olyan egészségi állapotban van, mint én, átélhet ilyen spontán gyógyulást, de én hiszem, hogy a gyógyulásom az Úrtól jött.

Imádság: Istenünk, köszönjük neked a Bibliát, amely vezet és ösztönöz minket. Ámen.

Melyik bibliai történet segített már át egy nehéz időszakon?
Vicki Hines (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ORVOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek