2014. november 29. szombat

"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja." "Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."

Mt 25,31-40.

SZOLGÁLATRA KÉSZEN

Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: ...éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok. (Mt 25,34-35)

Barátom megígérte, hogy csatlakozik hozzám a reptéren, felajánlva társaságát és támogatását utazásom idejére. Mikor megérkeztem, a barátom nem volt ott, és nem tudtam elérni. Nem volt pénzem, hogy vegyek valami ennivalót, nem volt nálam telefon, internetkapcsolat sem volt, hogy küldjek egy üzenetet. Magányosan és aggódva ültem a járatra várva. Elment mellettem egy fiatalember, aki mobilt tartott a kezében, megkértem, segítsen küldeni egy sms-t. Nemcsak megengedte, hogy telefonáljak a mobilján, hanem még egy kis ennivalót is vett nekem reggelire. Honnan tudta, hogy éhes vagyok?
Hálás vagyok Istennek, hogy egy idegen alakjában jött hozzám, aki észrevette szükségeimet, és segített rajtam. Ennek az idegennek a nagylelkű segítsége a Mt 25,40-re emlékeztetett: "amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg." Megtanultam, hogy figyelmesnek kell lennem, és késznek arra, hogy segítséget nyújtsak a szükségben lévőnek mindenféle buzdítás nélkül, mert ha így teszek, az Urat szolgálom.

Imádság: Köszönjük Istenünk a te bőséges és szerető gondoskodásodat. Adj nekünk figyelmes lelkületet és hajlandóságot arra, hogy segítsük a szükségben levőket! Ámen.

Milyen lehetőségeim vannak, hogy azok felé szolgáljak, akikkel ma találkozom?
Philip Polo (Nairobi, Kenya)

IMÁDKOZZUNK A MA UTAZÓ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek