2014. november 30. vasárnap

Eljön az az idő - így szól az ÚR -, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával. Nem olyan szövetséget, amilyent őseikkel kötöttem, amikor kézen fogva vezettem ki őket Egyiptom földjéről. De ezt a szövetséget megszegték, pedig én voltam az Uruk - így szól az ÚR. Hanem ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni, ha eljön az ideje - így szól az ÚR -: Törvényemet a belsejükbe helyezem, szívükbe írom be. Én Istenük leszek, ők pedig népem lesznek. Akkor nem tanítja többé egyik ember a másikat, ember az embertársát arra, hogy ismerje meg az URat, mert mindenki ismerni fog engem, kicsinyek és nagyok - így szól az ÚR -, mert megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre.

Jer 31,31-34.

ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA

Így szól az Úr: megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre. (Jer 31,34)

A gyerekek előrehajoltak, hogy lássák, mit csinál a lelkész, miközben Isten megbocsátásáról beszélt. Felírt néhány szót egy jegyzettömbbe. "Hoppá!" ? mondta ? "Elkövettem egy hibát!" Aztán megfordította a ceruzát, és leradírozta az eltévedt írást. "Így tesz Isten is, mikor megbocsát nekünk" ? mondta. "Isten teljesen eltörli a hibáinkat, a bűneinket, mintha meg sem történtek volna."
Ahogy figyeltem, rájöttem, hogy Isten többet tesz ennél. Isten megbocsát, és nem emlékezik többé a bűneinkre, és ez olyan, mintha a papír az eredeti állapotába állna vissza. Semmi ceruzanyom vagy radírnyom nem marad meg. Isten előtt tiszta lappal indulunk.
A Jer 31,31-34-ben Izráel népének ígérete van egy új szövetségről, annak ellenére, hogy sokszor csalódást okoztak Istennek. Az ígéret mindazokra kiterjed, akik hisznek az új szövetségben, amit Krisztus szerzett. "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1Jn 1,9) Megbocsáttattak a bűneink!

Imádság: Istenünk, taníts minket megbocsátani, ahogy te is megbocsátottál. Ámen.

Isten eltörli minden bűnünket, és tiszta lapot ad az új kezdethez.
Emily M. Akin (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKEK KÖZÖTT SZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 November
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek