2014. december 4. csütörtök

Mert nézzétek csak a ti elhivatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket: és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek; és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket; hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt. Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá, hogy amint meg van írva: "Aki dicsekszik, az Úrral dicsekedjék."

1Kor 1,26-31.

LEHETŐSÉG

Mert nézzétek csak a ti elhívásotokat, testvéreim; nem sokan vannak közöttetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. (1Kor 1,26)

Bulgáriában egyházunk a társadalom peremén él, annak ellenére, hogy a templomaink a nagyvárosok népes városrészeiben találhatóak. Templomaink helyszíne miatt sokaknak úgy tűnhet, hogy országunkban mi vagyunk az egyik legbefolyásosabb és meghatározóbb keresztyén felekezet. De a valóság teljesen más. Kisebbségi egyház vagyunk, igen kevés befolyással.
Némelyek számára ez a helyzet talán csüggesztő. De valójában egy igazi lehetőség, hogy figyelmünket ne csak saját létünkre fordítsuk. Belvárosi gyülekezeteink nagyon közel vannak a szegényekhez és a város peremére szorultakhoz. Meg tudjuk érteni fájdalmaikat és a társadalmi elkülönüléstől való félelmüket. Hűségesek lehetünk az evangélium hirdetésében a szegények, árvák, betegek és szenvedélybetegek felé, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.
Szolgálatra való elhívásunk lényegét akkor értjük meg, ha túllátunk a templomfalakon és azokon a címkéken, melyeket a keresztyének egymásra aggatnak. Ezt követően lehetőségünk nyílik arra, hogy magunk között, Krisztus testében üdvözölhessük az erőtleneket, és mindazokat, akik gyöngének és társadalmilag számkivetettnek érzik magukat.

Imádság: Drága Istenünk, adj nekünk szerető szívet, hogy másoknak szolgálhassunk! Ámen.

A szükségben lévők közelségében Istenhez is közel vagyunk.
Daniel Topalski (Rusze, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK A BELVÁROSI GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 December
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek