2014. december 13. szombat

Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben; dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.

ApCsel 2,46-47.

TÖBB VARRÁST!

Jézus mondja: "Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Mt 28,19-20)

A szószékről jól látható a varrás, amely elválasztja a két különböző vörös árnyalatú szőnyegdarabot. Ez a varrás jelöli azt az időt, amikor a régi kápolnát kibővítettük a 90-es évek elején, mert ebben a kis vidéki gyülekezetben szükség volt még több ülőhelyre az istentiszteleteken. Igen, a templom elejéről jól látom a problémát, ami azonban nem a különböző árnyalatú szőnyegben rejlik. A probléma az, hogy a bővítés óta, az utóbbi húsz évben nem volt szükség újabb varrásokra. Megállt a növekedés. A gyülekezet megcsappant. Valahol útközben elveszítettük a látást, hogy másokat elérjünk.
A korai egyház tudta, hogyan növekedjen. Nem változtattak látásukon, és nem hagyták abba a missziót. Pünkösd után könnyű lett volna befelé fordulni. Ehelyett azonban a korai keresztyének tovább hirdették az evangéliumot az egész világnak. Remélhetőleg egyszer minden egyházi épületünkben lesznek észrevehető varrások annak jeleként, hogy Isten használ minket mások elérésében, hogy bevonjuk őket az ő családjába.

Imádság: Drága Urunk, plántáld belénk a szenvedélyt, hogy elérjük a világot üdvösséged üzenetével! Ámen.

Isten megbízott, hogy tanítvánnyá tegyünk minden népet.
Andy Wayne Clapp (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EVANGÉLIUM TOVÁBBADÁSÁNAK VÁGYÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 December
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek