2014. december 25. csütörtök

És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,15-17.

KARÁCSONY

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. (Gal 3,26)

A karácsonyi időszakban zenei vezetőként az egyik feladatom, hogy egy karácsonyi kantátát készítsek kórusunkkal a gyülekezet számára. Ebben az évben egy idősek otthonában is előadtuk a kantátát, és meghívtuk a lakókat, hogy énekeljék velünk az ismerős énekeket. Nem adtunk kézbe szöveget vagy kottát ezeknél a daloknál, de ahogy megadtam a jelet a hallgatóság számára, hogy csatlakozzanak hozzánk, a lakók - még a demensek is - teljes szívből énekelni kezdtek. Nem volt szükségük segítségre, hogy felidézzék az általuk oly nagyon szeretett énekeket. Isten szeretetének szavai mélyen belevésődtek az emlékezetükbe, és semmi sem tudta megakadályozni, hogy feltörjenek a mélyből.
Ahogy pásztorokról, bölcsekről és angyalokról énekeltünk, láttuk, hogy még ha vannak is különbségek a fizikai állapotunkban, de a lakók és a kórus mégis Isten családjához tartoznak. Ők, az idősebb testvérek és mi, a fiatalabbak mindnyájan egyszerűen Isten kegyelemből megmentett gyermekei voltunk. A közös éneklésnek abban a dicsőséges pillanatában Isten megengedte, hogy beletekintsek a jövőbe, amikor az ő egész családja együtt énekel majd örökké Megváltónk jelenlétében. Micsoda kórus lesz az! Dicsőség az újszülött Királynak!

Imádság: Köszönjük, Urunk, hogy ennyire szeretsz. Segíts különbözőségeink mögött látni, hogy hozzád tartozunk! Ámen.

Isten fiai vagyunk minden formában, méretben és életkorban.
Jacob C. Schneider (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐSEK OTTHONÁBAN LAKÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 December
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek