2014. december 28. vasárnap

Hálát adunk mindenkor Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyjának, amikor értetek imádkozunk, mivel hallottunk a Krisztus Jézusba vetett hitetekről és arról a szeretetről, amely valamennyi szent iránt él bennetek. Hálát adunk azért a reménységért is, amely készen van számotokra a mennyekben, amelyről már előbb hallottatok az igazság beszédéből, az evangéliumból. Mert ez hozzátok is eljutott, és ahogyan az egész világon gyümölcsöt terem és növekedik, ugyanúgy közöttetek is, attól a naptól fogva, amelyen meghallottátok, és igazán megismertétek az Isten kegyelmét. Így tanultátok ezt Epafrásztól, szeretett szolgatársunktól, aki a Krisztus hű szolgája értetek. Ő hozta nekünk a jó hírt a Lélektől kapott szeretetetekről.
Ezért tehát, attól a naptól fogva, amelyen ezt meghallottuk, szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen ismerjétek meg az ő akaratát minden lelki bölcsesség és belátás révén, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjetek az Isten ismeretében. Erősödjetek meg minden erővel az ő dicsőségének nagysága szerint a teljes állhatatosságra és az örömmel viselt hosszú tűrésre. Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek.

Kol 1,3-12.

PILLANATOK ISTENNEL

Szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,17-18)

Vasárnaponként az istentiszteleten időt szánunk arra, hogy ha valakinek volt biztató tapasztalata Istennel a héten, megossza azt a gyülekezettel. Egyik vasárnap egy asszony, aki önként gondozta a templomunk virágágyait, arról beszélt, hogyan figyelte meg a templomunk előtt elhaladó embereket. Elgondolkozott az embereken, - mondta - hogy kik lehetnek, szomorúak-e vagy boldogok, és mi lehet élettörténetük. Röviden imádkozott mindazokért, akiket látott és kérte Istent, hogy áldja meg őket, könnyítse terheiket és adjon békességet nekik.
Mostanában azt éreztem, hogy az imaéletem nagyon egy kerékvágásban halad, folyamatosan ugyanazokért a barátokért, családtagokért és témákért imádkozom. Ennek az asszonynak az imagyakorlata arra ösztönzött, hogy minden reggel és este egy meghatározott emberért imádkozzak egy hétig, függetlenül attól, hogy mennyire ismerem. Lehet ez új látogató a gyülekezetben, vagy valaki, akiről az újságban olvasok, vagy bárki, aki megragadja figyelmemet, miközben élem mindennapjaimat.
Remélem, hogy azok, akikért imádkozom, érzik az életükben Isten jelenlétét. Tudom, hogy ha olyanokért imádkozom, akik soha nem szereznek tudomást az imádságaimról, Isten örömét hozza számomra.

Imádság: Atyánk, gondoskodásoddal és békességeddel áldd meg azokat, akikkel találkozunk napközben. Ámen.

Nekünk magunknak is áldás, ha Isten áldását kérjük valakire.
Susan Griswold (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK A BARÁTAINKÉRT ÉS AZ IDEGENEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2014 December
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek