2015. január 2. péntek

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Fil 4,4-7.

SZÓTLANUL

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. (Róm 8,26)

A kommunikációra épülő korunkban, telefonbeszélgetések, szövegek, képek, blogok, és a legkorszerűbb technikák világában ritkán vagyunk szótlanok. Amikor azonban a legnehezebb időszakokban, a legcsüggesztőbb helyzetekben Istenhez fordulunk, gyakorta mégis szótlanokká válunk. Azt sem tudjuk, mit mondjuk, miért imádkozzunk, mit kérjünk. Hogyan visszük hát Isten elé legmélyebb gondjainkat, ha a szavakat sem találjuk?
Amikor az embertársainkkal kommunikálunk, fontos, hogy mondanivalónk érthető és tömör legyen. Istennek azonban nincsenek ilyen elvárásai. Ő jól tudja, hogy a körülményeink miatt néha teljesen elnémulunk. Éppen azért küldte el a Szentlelket, hogy közbenjárjon értünk az ilyen helyzetekben.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy megérted hallgatásunkat, csendes perceinket és könnyeinket. Köszönjük, hogy tudod, mire van szükségünk, még mielőtt kérnénk azt. Ámen.

A Szentlélek által Isten ismeri minden imádságunkat.
Latoya M. Morris (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHEZEN MEGY AZ IMÁDKOZÁS!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek