2015. január 5. hétfő

Mindezt hírül vitték Jánosnak a tanítványai. Ő pedig magához hívatott tanítványai közül kettőt, és elküldte őket az Úrhoz ezzel a kérdéssel: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" Amikor odaérkeztek hozzá ezek a férfiak, ezt mondták: "Keresztelő János küldött minket hozzád ezzel a kérdéssel: Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" Jézus abban az órában sok embert meggyógyított különféle betegségekből és bajokból, megszabadított gonosz lelkektől, és sok vaknak adta vissza a látását. Ezért így válaszolt nekik: "Menjetek el, vigyétek hírül Jánosnak, amit láttatok és hallottatok: Vakok látnak, sánták járnak, leprások tisztulnak meg, süketek hallanak, halottak támadnak fel, a szegényeknek az evangélium hirdettetik, és boldog, aki nem botránkozik meg énbennem."

Lk 7,18-23.

EMBERI GYARLÓSÁG

Menjetek el, vigyétek hírül Jánosnak, amit láttatok és hallottatok: Vakok látnak, sánták járnak, leprások tisztulnak meg, süketek hallanak, halottak támadnak fel, a szegényeknek az evangélium hirdettetik. (Lk 7,22)

Miután Keresztelő János megkeresztelte Jézust, szemtanúja volt annak is, ahogy a Lélek galamb képében a mennyből alászállt, és Jézusra ragyogott. János is hallotta Isten hangját a mennyből: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm" (Lk 3,22). Nem sokkal később mégis bizonytalanná vált Jézus felől, és elküldte hozzá két tanítványát, hogy megkérdezze: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" (Lk 7,19)
Annak ellenére, hogy János felfedte kételkedését, Jézus úgy beszélt róla, mint a legnagyobb prófétáról. Azt gondolom, azért van benne ez a történet az evangéliumban, hogy bátorítson bennünket, amikor hitünk meginog. Az emberi természet része az, amikor a bizonytalanságok gyötörnek minket. Isten kérdéseket feltevő értelmet adott nekünk, és számol azzal, hogy nehéz, de becsületes kérdéseket fogalmazunk meg, amikor a hitünket érintő dolgokkal szembesülünk. Jézus bizonyára tudta, hogy a követőinek időnként szükségük lesz hitük megerősítésére, és ezért kérte az Atyát, küldje el a Szentlelket, hogy örökre bennünk lakozzék, és vigasztalónk legyen. (Jn 14,16-18)

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy megértesz, amikor kétségeink támadnak. Erősítsd hitünket! Ámen.

A kétségek idején támaszkodhatok Isten igéjére és a Szentlélekre, hogy hitem megújuljon.
Carol P. Nyborg (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÉTSÉGEKKEL KÜSZKÖDŐ HÍVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek